Недопустимо и безотговорно е от страна на президента Румен Радев

...
Недопустимо и безотговорно е от страна на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Няма опция да се пращат войски в Украйна: Пеевски

Недопустимо и безконтролно е от страна на президента Румен Радев да плаши хората с искрено неистинен закани за присъединяване на натовски  войски за потушаване на войната в Украйна. Тази позиция на ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски бе оповестена на уеб страницата на Движението. Ето какво се споделя още в нея:

Всеки опит за втълпяване на страхове по този метод демонстрира или предпочитание за нерегламентирана интервенция в хода на предизборната акция или осъществяване на задачите на съветската агитация и хибридна война.

Напомням, че всички сходни решения по Конституция може да вземе единствено и само българският парламент.

Подчертавам, че пред нас като парламентаристи в никакъв случай не е стоял сходен избор, нито някой е имал сходно желание.

Безпрецедентната ни поддръжка за Украйна е резултат от твърдото ни разбиране като евроатлантици и консенсуса за това, че би трябвало праволинейно да отстояваме тези полезности като помогнем да бъде прекъсната антихуманната експанзия.

Но, твърдо декларирам, че друга алтернатива за поддръжка за Украйна в никакъв случай не е била на дневен ред!

Предупреждавам господин Радев - използването на страховете на хората се санкционира от народа!

Защото за българските жители е най-важна сигурността за тях и децата им тук и в този момент. И всички ние сме длъжни да я подсигуряваме с думи и дейности.

По-рано президентът уточни, че " би трябвало час по-скоро да се намерят дипломатически принадлежности за преустановяване на войната в Украйна. Това няма да стане с повече оръжие, няма да стане с изпращането на войски от страни членки на НАТО ".

На брифинг за медиите след срещата си със своя маджарски сътрудник Тамаш Шуйок, Радев акцентира, че прекратяването на войната ще стане с повече старания за намиране на мирни решения за това. Той напомни и за помощта, която страната ни оказва.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР