Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата

...
Лари Финк, главен изпълнителен директор и председател на BlackRock, най-голямата
Коментари Харесай

Шефът на BlackRock е оптимист по отношение на дигиталните активи въпреки рисковете

Лари Финк, основен изпълнителен шеф и ръководител на BlackRock, най-голямата компания за ръководство на активи в света, изрази вълнението си от развиването на сферата на цифровите активи в годишното си писмо до вложителите, оповестено на 17 март 2023 година

Финк призна, че въпреки Биткойн да господства в заглавията на вестниците през миналата година, забавните достижения се случват отвън фокуса на медиите.

Финк посочи забележителния прогрес в региона на цифровите разплащания на нововъзникващите пазари като Бразилия, Индия и Африка, които улесниха финансовото приобщаване и понижиха разноските. За разлика от тях той означи, че Съединени американски щати изостават в нововъведенията, което води до високи разноски за заплащане.

Главният изпълнителен шеф на BlackRock прегледа и капацитета на токенизирането на класовете активи, което може да докара до повишение на успеваемостта на финансовите пазари, редуциране на веригите на цената и възстановяване на разноските и достъпа на вложителите.


 


Той изрази интереса на BlackRock към изследването на токенизацията на акции, като съобщи, че компанията за ръководство на активи взема присъединяване в екосистемата на цифровите активи, изключително в позволените блокчейн системи и в токенизацията на облигации и акции.

Макар да призна нарасналите опасности и нуждата от контролиране на крипто пазара, Финк остава оптимист за капацитета на цифровите активи, защото промишлеността продължава да узрява, а базовите технологии оферират вълнуващи благоприятни условия за оперативни усъвършенствания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР