Купувайте суровини сега, за рецесията се безпокойте по-късно, препоръчва американската

...
Купувайте суровини сега, за рецесията се безпокойте по-късно, препоръчва американската
Коментари Харесай

Банка съветва: Купувайте суровини сега, за рецесията се безпокойте по-късно


" Купувайте първични материали в този момент, за рецесията се безпокойте по-късно ", предлага американската банка " Голдман Сакс " (Goldman Sachs), представена от профилираното издание Boursier.com. 

Експертите на банката приканват вложителите да се насочат към суровините, защото множеството опасности от криза, преминаващи през международните пазари, са пресилени в кратковременен проект. Според тях суровините ще нарастнат в подтекста на дълбока енергийна рецесия.

Рискът от криза отвън Европа през идващите 12 месеца се прави оценка като релативно слаб, показва " Голдман Сакс " в отчет, представен от Блумбърг. " Тъй като петролът е главен артикул " за краен случай " във времена на сериозен енергиен дефицит, ние имаме вяра, че спадът в петролния бранш съставлява прелъстителен пункт за дълготрайни вложения ", акцентират икономистите.

Суровините нарастнаха рекордно през юни, откакто съветската инвазия в Украйна наруши производството и веригите за доставки, само че след това котировките им спаднаха с появяването на опасенията от криза, а централните банки, измежду които УФР, стегнаха политиките си, с цел да противодействат на инфлацията.

" Акциите могат да пострадат, защото инфлацията остава висока, а УФР е по-склонна да изненада в твърда посока. Суровините обаче са най-подходящата класа активи за владение по време на фаза в края на цикъла, когато търсенето продължава да надвишава предлагането ", се споделя в разбора. Експертите на банката обаче предизвестяват, че пътят напред няма да бъде елементарен, изключително в случай че щатският $ продължи да нараства - тази наклонност прави по-скъпи суровините за притежателите на други валути. 

" Признаваме, че макроикономическият пейзаж остава сложен и че щатският $ може да нарастне още повече в кратковременен проект ", заключават икономистите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР