Крупен незаконен добив на инертни материали от коритото на река

...
Крупен незаконен добив на инертни материали от коритото на река
Коментари Харесай

Разкрит е крупен незаконен добив на инертни материали от р. Струма |

Крупен противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на река Струма в землището на петричкото село Дрангово е бил оголен при акция по предписание на Върховна административна прокуратура. Акцията е осъществена от икономическа полиция, жандармерията, представители на Басейновата дирекция " Западнобеломорски регион " и екоминистерството, в което се е присъединил и отрасловият министър Емил Димитров – Ревизоро. Това оповестиха от пресцентъра на подопечното му ведомство.

На място са били открити няколко тежки камиона и багери. В непосредственост до коритото на реката е открита фадрома и товарен камион с влажен неподвижен материал. В прилежащото село Ръждак са били открити към 2-3 хиляди куб. м депониран материал.

Правено е нелегално преграждане на реката с насипи, като има и сектори със заблатявания. Това основава заплаха от наводнения, в това число засягащи прилежаща страна, защото реката е трансгранична, означиха от Министерството на околната среда и водите.

Според събраните до момента данни в противозаконния рандеман са забъркани няколко компании на територията на две общини в Благоевградска област, само че не се оповестява кои са те.
Добивът на неподвижен материал от речните корита в България е неразрешен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР