Средно около 1000 лева на ден излиза морската почивка за

...
Средно около 1000 лева на ден излиза морската почивка за
Коментари Харесай

В разгара на сезона семейната почивка гони 1 000 лева на ден

Средно към 1000 лв. дневно излиза морската отмора за 4-членно семейство на Южното Черноморие в разгара на сезона. В сумата са включени нощувка в порядъчен хотел, храна, паркинг, прилагане на открит басейн и чадъри и шезлонги на плажа.

Повечето сносни хотели, категория 4 звезди и нагоре, оферират настаняване в фамилен апартамент против 500 до 600 лв.. Ако децата са под 12 години, цената пада с към 150 лева.

Над тази възраст множеството хотели ги таксуват като възрастни. Другият проблем за четиричленните фамилии с поотраснали деца е, че мъчно могат да намерят подобаваща база.

Повечето хотели не разполагат с двуспални жилища и оферират настаняване в две обособени стаи с по две кревати на същата цена, на която може да се наеме и апартамент.

Дерматологът доктор Росица Денчева пред „ ЗДРАВЕ с Телеграф “: Хората с доста бенки - с тениска в морето

Около стотина до 200 лв. дневно по-евтино ще ви излезе ваканцията, в случай че си наемете хотел, който предлага единствено нощувка, и сами се погрижите за закуската, обяда и вечерята.

В комплексите, които оферират олинклузив или пакет с нощувка, закуска и вечеря, ваканцията излиза също приблизително хилядарка дневно. Срещу тази сума с изключение на нощувка и храна туристите нормално получават и спа процедури или сауна и джакузи.

Във ваканционно населено място „ Дюни “, ситуирано сред Созопол и Приморско, най-евтината оферта е за отмора във вилите. Цената за семейство от четирима там излиза 790 лева.

В по-луксозните хотели „ Марина бийч “ и „ Марина Роял палас “ пакетът коства от 1000 до 1200 лв. дневно. Ваканционният комплекс предлага и дневни карти, с които може да се употребяват всички екстри на олинклузива без нощувка против цена от 130 лева дневно, а за деца таксата е 65 лева. 

В Гранд хотел „ Поморие “ ваканцията за четирима излиза 560 лева дневно с нощувка, закуска и прилагане на спа центъра. За непретенциозен обяд в ресторант отвън комплекса сметката е най-малко 100 лв., още толкоз коства и вечерята. 

Луксозните бунгала на къмпинг „ Градина “ край Созопол костват 650 лева на вечер с потенциал от 4 до 6 души. Цената е единствено за нощувка и в нея не са включени храна или други екстри. 

С надути цени този сезон са и ваканционните жилища в Бургас и прилежащите курорти, които се отдават за нощувки.

Почивката в подобен апартамент с 4 кревати излиза от 150 до 200 лева дневно. На пръв взор цените наподобяват доста по-изгодни спрямо хотелските предложения. Но в случай че сте решили да изкарате прилична почивка на море с всички полагащи се екстри, то сумата още веднъж набъбва и се доближава до хилядарката, като се прибавят сметките за храна, питиета, чадър и шезлонг на плажа и други развлечения за децата. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР