Корпорации и частни лица, които нарушат забраната за ползване на

...
Корпорации и частни лица, които нарушат забраната за ползване на
Коментари Харесай

Защо Нигерия забрани Туитър

Корпорации и частни лица, които нарушат възбраната за прилагане на Туитър в Нигерия, ще бъдат преследвани от закона, съобщи представител на локалното държавно управление пред Би Би Си, съобщи БНР.

Властите оповестиха в петък, че не разрешават Туитър в страната за безграничен период. Мобилните мрежи блокираха достъпа, откакто това им бе подредено, само че някои консуматори заобикалят възбраната. Правителството счита, че уеб сайтът може да бъде употребен да подкопае „ корпоративното битие на Нигерия “.

Туитър разгласи в петък, че известието на министъра на информацията Лай Мохамед е „ надълбоко притеснително “. В мнение на правосъдния министър Абубакар Малами се показва, че той е разпоредил бързо правосъдно произвеждане за нарушителите на възбраната за интервенции на Туитър в Нигерия.

Посланието е към корпорации и частни лица, съобщи пред Би Би Си представителят на министъра Умар Гванду.

По-рано Асоциацията на лицензираните телекомуникационни оператори в Нигерия (Алтон) разгласи, че членовете ѝ се преценяват със настояването за преустановяване на достъпа до Туитър, основано на „ националните ползи “.

Но се акцентира още и поддръжката за позицията на Организация на обединените нации, че правото на връзка, онлайн и офлайн, би трябвало да бъде предпазено.

Изтрит туит на президента

Действията на държавното управление идва дни след изтриването на туит на президента Мухамаду Бухари за нарушение на разпоредбите на обществената мрежа. Макар че в формалното мнение на управляващите това не се загатва.

По-рано министър Мохамед разкритикува Туитър, че решението ѝ приказва за „ двойни стандарти “.

Туитът на Бухари на 1 юни се отнася за нигерийската революция от 1967-1970 и заплашва тези, „ които не се държат добре през днешния ден “ с „ език, който ще схванат “.

Нигерия е в плен на палежи на изборни офиси и полицейски сектори през последните седмици. Служители на органите на реда също са убити.

Властите упрекват неразрешена сепаратистка формация, която обаче отхвърля да стои зад офанзивите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР