Върховният съд в четвъртък се произнесе срещу оспорването на регулаторния

...
Върховният съд в четвъртък се произнесе срещу оспорването на регулаторния
Коментари Харесай

Върховният съд се произнесе по дело за медикаменти за аборт, установи, че групата не е легитимирана да оспори одобрението на FDA

Върховният съд в четвъртък се произнесе против оспорването на регулаторния развой на утвърждение на лекарството за аборт на Администрацията по храните и медикаментите (FDA) мифепристон, в последното дело за аборт след историческото решение през 2022 година, което анулира Роу против Уейд. 

В победа за последователите на правата на абортите, Върховният съд постанови единомислещо решение, че оспорващите FDA нямат легитимация да съдят държавното управление. 

„ Съгласно член III от Конституцията, желанието на ищеца да направи обещано лекарство по-малко налично за другите не открива процесуална легитимация. Нито пък другите настоящи теории на ищците са задоволителни “, написа арбитър Брет Кавано, който създател на единомислещото мнение.

" Ищците имат откровени правни, морални, идеологически и политически възражения против абортите по желание и облекченото контролиране на FDA за мифепристон ", сподели той. „ Но според член III от Конституцията, тези типове възражения сами по себ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР