Контролираният от опозицията венецуелски парламент отказва да признае декретите, издадени

...
Контролираният от опозицията венецуелски парламент отказва да признае декретите, издадени
Коментари Харесай

Парламентът на Венецуела отхвърли решенията на Учредителното събрание

Контролираният от опозицията венецуелски парламент отхвърля да признае декретите, издадени от новото всевластно Учредително заседание, свикано от президента Николас Мадуро, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Парламентът реши с единогласие да отхвърли решенията на Учредителното заседание за подмяна на основния прокурор с предан към държавното управление магистрати, както и за основаване на "комисия по истината ", която ще има извънредно огромни пълномощия. Мадуро съобщи, че новата комисия би трябвало да държи опозиционните водачи виновни за сегашната вълна от политически безредици, отбелязва АП. Опозиционният народен представител Делса Солорсано съобщи, че задачата на комисията е да преследва мислещите друго.

Следващото съвещание на Учредителното заседание, което има на практика неограничени пълномощия, е планувано за през днешния ден. В същото време във Венецуела продължава издирването на 10 мъже, взели участие в нахлуване против военна база. При бягството си те са откраднали оръжия. Министърът на защитата Владимир Лопес съобщи, че в издирването се включват специфични елементи. Сред търсените е и някогашният капитан на Националната армия на Венецуела Хуан Карлос Кагуарипано. Властите го търсят от 2014 година, когато беше упрекнат в скрит план за свалянето на президента Мадуро, напомня АП.

Хакерската група "Двоичните пазачи " съумя да получи надзор над уеб страниците на Върховния съд, Народното събрание и Националната изборна комисия на Венецуела, съобщи ТАСС. Според изказване от акаунта на хакерите в Туитър, те са съумели да получат достъп и до уеб страниците на президентската администрация, полицията, държавното управление и други структури. По-голямата част от уеб страниците не са налични.

На копие от страницата на Националната изборна комисия, непокътнато в кеша на Google, се вижда видеоклип с монолога на Чарли Чаплин от кино лентата "Великия деспот ". Освен това хакерите са разгласили апел за поддръжка на уредниците на нападението против военната база в град Валенсия, както и за улични митинги против дейностите на държавното управление на Мадуро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР