Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC разследва крипто ICO за нарушения на стойност $30 милиона

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) упрекна основан в Калифорния крипто план в осъществяване на нерегистрирано първично предложение на монети (ICO) през 2017 година, при което екипът е съумял да събере близо $30 милиона.

Според неотдавнашната заповед на SEC планът за блокчейн одит, прочут като Quantstamp, е нарушил законите за скъпите бумаги, като е продал своя токен QSP без надлежна регистрация в регулаторната организация.

Впоследствие двете страни са постигнали съглашение, включващо наказания и възобновяване на някои средства на вложителите.

Quantstamp сполучливо продаде QSP на повече от 5,000 вложители, като събра общо $28.35 милиона сред октомври и ноември 2017 година, съгласно констатациите на SEC.

SEC твърди още, че Quantstamp е прекратила създаването на протокола за одит на сигурността на екосистемата през 2019 година, като към този момент е употребила по-голямата част от приходите от ICO за неговото създаване и стартиране в деяние.

Графикът, възложен от SEC, демонстрира, че първата версия на протокола е била обществено оповестена през март 2018 година, почти шест месеца след ICO. През септември 2018 година е последвало надграждане, а окончателната версия е била оповестена през юни 2019 година, към 18 месеца след ICO.

Quantstamp е отделила над $26 милиона от постъпленията от ICO за създаването на протокола. След окончателното стартиране на версията през юни 2019 година по-нататъшното създаване на протокола беше прекратено и Quantstamp към този момент не го поддържа интензивно.

Споразумението изисква от Quantstamp да заплати обща санкция от $3,473,515 на SEC, включваща $1.9 милиона под формата на освобождение от отговорност, $494,314 под формата на наказателна рента и $1 милиона под формата на гражданска парична глоба.

Сумата за обезщетяване и наказателната рента ще бъдат разпределени сред засегнатите вложители, доколкото това е допустимо.

В допълнение към паричните наказания Quantstamp се съгласи да трансферира своя “голям брой QSP токени ” на назначен админ на фондове за дефинитивно заличаване или деактивиране като част от съглашението.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР