Синтетичният долар на Ethena, USDe, стана свидетел на забележителен скок

...
Синтетичният долар на Ethena, USDe, стана свидетел на забележителен скок
Коментари Харесай

Пазарната капитализация на синтетичния долар на Ethena надхвърли $2.66 милиарда

Синтетичният $ на Ethena, USDe, стана очевидец на незабравим скок в пазарната капитализация, надхвърляйки $2.66 милиарда.

Този напредък се подхранва от вълнението към неотдавнашното утвърждение на спот Етериум ETF от Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC). Нарастването на пазарната капитализация на USDe корелира с увеличението на открития интерес към Етериум на тържищата и повишението на лихвите за непрекъснато финансиране.

На 20 май пазарната капитализация на USDe беше към $2.45 милиарда, до момента в който ETF анализаторите на Bloomberg Ерик Балчунас и Джеф Сейфрат покачиха възможностите SEC да утвърди спот Етериум ETF до 75%. Оттогава пазарната капитализация на USDe е повишена със $100 милиона, което съставлява нарастване от 4% през последните три дни, достигайки $2.66 милиарда все още на писане на публикацията.

Този подтик може частично да се отдаде на нарасналата прелест на доходността от стейкинг на USDe, която се увеличи доста от 27.55% на 14 май до 37.2% все още на писане на публикацията.

Одобрението на SEC за всичките осем спот ETF в четвъртък бележи значим крайъгълен камък, допускащ търговия с Етериум на Уолстрийт. Одобрените средства включват предложенията на Grayscale, Bitwise, iShares, VanEck, ARK/21, Invesco, Fidelity и Franklin Templeton.

Според Гай Йънг, създател на Ethena Labs, скокът на открития лихвен % и процентите на финансиране се чака да обезпечат мощна поддръжка за Ethena . Средните лихвени проценти за безсрочно финансиране на пазара скочиха от под 7% на 20 май до над 35% за по-малко от осем часа.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР