Окръжният съд на САЩ за Западния окръг на Тексас се

...
Окръжният съд на САЩ за Западния окръг на Тексас се
Коментари Харесай

Американски съд обвини крипто инфлуенсър в предлагане на нерегистрирани ценни книжа

Окръжният съд на Съединени американски щати за Западния окръг на Тексас се произнесе отчасти в интерес на Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) по делото, в което взе участие крипто инфлуенсърът Ян Балина.

Съдът дефинира, че Балина фактически е предложил и продавал SPRK токени като скъпи бумаги в нерегистрирани покупко-продажби, потвърждавайки използването на американските закони за скъпите бумаги към неговата активност.

Според жалбата на SEC, подадена на 19 септември 2022 година, през май 2018 година инфлуенсърa е закупил SPRK токени на стойност $5 милиона от Sparkster, Ltd. Впоследствие се твърди, че той е провел капиталов пул от почти 68 лица, на които е предложил и продавал токените, без да съблюдава условията за регистрация на SEC.

Освен това SEC твърди, че сред май и юли 2018 година Балина е промотирал токени SPRK в разнообразни платформи на обществените медии, в това число YouTube и Telegram, без да разкрие 30-процентен бонус, възложен от Sparkster като отплата за промоционалните му старания.

SEC упрекна Балина, че е нарушил наредбите за регистрация на предлагането, планувани в раздели 5(а) и 5(в) от Закона за скъпите бумаги от 1933 година, и че не е обявил полученото заплащане за своите промоции, както е планувано в раздел 17(б) от Закона за скъпите бумаги.

В допълнение към обвиняванията против Балина Комисията по скъпи бумаги и тържища издаде заповед за преустановяване на активността на Sparkster Ltd. и на нейния основен изпълнителен шеф Саджад Дая. Sparkster Ltd. внесе над $35 милиона във фонд за наранени вложители и заплати разнообразни наказания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР