Кои ще са новите служебни министри? Въпросът отне съня на

...
Кои ще са новите служебни министри? Въпросът отне съня на
Коментари Харесай

Новите служебни министри на Радев. Изненадите

Кои ще са новите служебни министри? Въпросът лиши съня на политическите централи. До назначението на петия кабинет на президента остават броени часове. Очаква се Румен Радев да показа новия екип в петък, ден след последното съвещание на 48-ото Народно заседание.

Две са сигурните имена в новия длъжностен кабинет. Премиер остава Гълъб Донев. България ще бъде показана на 4 февруари в Скопие, когато са честванията за Гоце Делчев, от вицепремиера и Министерство на вътрешните работи началник Иван Демерджиев. Това е безапелационен знак, че той също резервира поста си.
-->
Засега от " Дондуков " 2 се чува единствено, че измененията в министерския екип ще са козметични. Във вторник съвсем всички министри бяха на самостоятелни срещи с президента Румен Радев, само че след тях никой не си разреши да каже остава или не в новото служебно държавно управление.

Единственият министър, за който повече от месец се приказва, че няма да резервира поста си, е проф. Велислав Минеков. Голямата изненада в държавното управление се чака да бъда доцент Пламен Славов. Досегашният зам.-министър на културата се упомената като титуляр на поста.

Министрите Явор Гечев, Росица Карамфилова и Николай Милков разясниха през днешния ден вероятностите за присъединяване и в идващия длъжностен кабинет.

" Ще видите, аз самият към момента нямам информация. Имам и друга работа, в полза на истината, имам и незавършена. Плюс това, то не е въпрос на предпочитание единствено, въпрос и на благоприятни условия и на този, който в последна сметка ще бъде поканен от президента. И в случай че президентът счете, че можем да работим още, несъмнено всеки от сътрудниците ще се отзове ", сподели Гечев пред БНР.

" В момента към момента работя по целите, които бяхме начертали в сегашния длъжностен кабинет. Оценката на нашата работа? Не зависи от мен. Аз съм начертала цели, да ви кажа, за доста дълъг интервал от време, в персонален аспект главно. Аз 17-18 години се развъртвам в областта на околната среда и водите, тъй че няма по какъв начин да нямам цели и в тази сфера ", означи Карамфилова.  

Външният министър Николай Милков уточни: " Вчера имах среща с президента, обясних му какво възнамерява Министерството на външните работи, само че нямаме декрет, нямаме решение, което да е официално комуникирано ". На въпрос би ли останал в кабинета Милков отговори: " Ако президентът реши по този начин, най-вероятно бих бил подготвен ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР