Международният съд нареди на Израел да спре военната си офанзива

...
Международният съд нареди на Израел да спре военната си офанзива
Коментари Харесай

Върховният съд на ООН призовава Израел да спре военната офанзива в град Рафа в южната част на Газа

Международният съд подреди на Израел да спре военната си атака в град Рафа в южната част на Газа и да предприеме ограничения за подсигурява, че следователите на Организация на обединените нации имат безконтролен достъп до Газа, с цел да проверяват обвиняванията в геноцид.

В решение, прочетено в петък, съдът също прикани за неотложно и абсолютно освобождение на заложниците, държани от Хамас.

Въпреки решението, Международният съд няма метод да го наложи, което значи, че решението не се чака да докара до неотложно преустановяване на огъня. Досега Русия е пренебрегнала заповедта на Министерски съвет да спре нахлуването си в Украйна.

Нападна Хамас след бруталното нахлуване на тази група против Израел на 7 октомври предходната година. Израел изрично отхвърли обвиняванията в геноцид.

В същото време казусът евентуално ще отнеме години, с цел да завърши, Южна Африка изиска заповедите за преустановяване на огъня, с цел да отбрани палестинците, живеещи в Газа. Офанзивата на Израел е умъртвила повече от 35 000 палестинци, съгласно Министерство...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР