Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е готов да

...
Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е готов да
Коментари Харесай

Ройтерс: Путин е готов за примирие в Украйна по сегашната фронтова линия

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин е подготвен да договаря за преустановяване на огъня и заледяване на войната в Украйна по съществуващата фронтова линия. Той има вяра, че по този начи може да " продаде “ успеха на народа си, пише Reuters, като се базира на източници.

" Путин може да води война, колкото е належащо, само че е подготвен и за преустановяване на огъня – заледяване на войната “, прецизира един от събеседниците на медията.

Лидерът на Кремъл е споделил пред дребна група съветници, че е отчаян от " опитите на Запада да се намеси в договарянията “ и решението на украинския президент Володимир Зеленски да изключи сходна опция, допълват трима други източника на медията.

Според събеседниците на организацията, Путин желае да употребява сегашната " инерция “ на Русия, с цел да остави войната зад себе си. Той счита, че съществуващите " достижения “ във войната са задоволителни, с цел да " продаде “ победа на руснаците. Освен това той по този начин схваща, че по-нататъшните облаги ще изискват национална готовност и това ще докара до спад в рейтинга му.

Колкото по-дълго продължава войната, толкоз по-недоволни съветски ветерани ще се завръщат в Русия, създавайки напрежение в обществото.

В същото време събеседниците споделят, че настояването на Путин всевъзможни достижения на бойното поле да бъдат залегнали в съглашението не предстои на разискване. " Путин ще каже, че – ето, ние победихме, че НАТО ни атакува, а ние запазихме суверенитета си, че имаме сухопътен кулоар до Крим “, споделя един от събеседниците.

При липса на преустановяване на огъня Путин желае да завземе колкото се може повече украинска територия, с цел да усили натиска върху Киев. Той чака, че преимуществото на Русия във връзка с броя население ще му разреши да поддържа размера на армията си без готовност. " Русия ще продължи напред “, твърди източникът.

Събеседникът е убеден, че Путин постепенно ще превзема територии, до момента в който Зеленски не предложи войната да се спре. Също по този начин ръководителят на Кремъл е убеден, че Западът няма да даде на украинската войска задоволително оръжия и това ще подкопае морала на хората.

 

Източник „ Фокус “

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР