Анализ на британските пътнотранспортни произшествия в скорошно проучване заключава, че

...
Анализ на британските пътнотранспортни произшествия в скорошно проучване заключава, че
Коментари Харесай

Вероятността електромобил да удари пешеходец е три пъти по-голяма от кола с ДВГ

Анализ на английските пътнотранспортни катастрофи в скорошно изследване заключава, че акумулаторните електрически транспортни средства и хибридите са доста по-склонни да ударят пешеходци, в сравнение с транспортните средства на газ или дизел.

Според данни, събрани от 32 милиарда благи BEV и HEV пътувания и над 3 трилиона благи, изминати с бензинови и дизелови транспортни средства, изследването сподели, че в извънградска среда електрическите коли всъщност са също толкоз евентуално да ударят ходещите хора, колкото и тези с вътрешно горене коли, макар че е три пъти по-вероятно да го създадат в града.

Вероятно има няколко допринасящи фактора тук, само че е много необичайно да се види тази разлика сред двете групи. Няма строго и бързо предписание, което да изяснява този феномен, само че употребявайки някаква логичност евентуално можем да определим какво се случва тук.

От една страна, изключително в Обединеното кралство, електрическите автомобили и хибридите са доста по-използвани за пътешестване до и вградските центрове, където пешеходците са повече. От друга страна, все по-вероятно е електрическите автомобили и хибридите да се купуват от по-млади и по-малко опитни водачи.

Друг главен фактор е, че колите, които се движат на акумулатори, са доста по-тихи от транспортните средства на газ или дизел, даже при компании, които конфигурират системи за предизвестие за пешеходци, които издават звук при ниски скорости. Тези изкуствени звуци, предавани от електрически автомобили и хибриди, са по-трудни за тъкмо установяване на скоростта на колата и дистанцията до нея.
„ Електрическите коли съставляват заплаха за пешеходците, защото е по-малко евентуално да бъдат чути от бензиновите или дизеловите коли " - сподели Фил Едуардс, първи създател в проучването и професор по епидемиология и статистика в Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина - „ Правителството би трябвало да смекчи тези опасности, в случай че желае последователно да спре продажбата на бензинови и дизелови коли. Ако се возите в електрическа кола, не забравяйте, че това е нов тип транспортно средство. То е доста по-тихо от класическите коли, а пешеходците са се научили да се движат по пътищата, като се вслушват в трафика. Шофьорите на тези транспортни средства би трябвало да бъдат извънредно деликатни. "

Проучването се концентрира върху данните за пътнотранспортните катастрофи в страната, като нализът включва 916 713 жертви на автомобилни произшествия, от които към 13 % са пешеходци. Около една четвърт от жертвите на пешеходци са вследствие на удар от автомобил, задвижван от батерия. Като се има поради, че броят на изминатите благи с коли на газ и дизел е доста по-висок, една четвърт от всички произшествия с пешеходци е гигантско число.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР