Първенствата в трите Елитни юношески групи през новия сезон ще

...
Първенствата в трите Елитни юношески групи през новия сезон ще
Коментари Харесай

БФС обяви промени в юношеския футбол

Първенствата в трите Елитни младежки групи през новия сезон ще включват и плейофна система от новия сезон, разгласи шефът на Направление " Детско-юношески футбол " Лъчезар Димов.

Промяната ще касае и трите групи - до 15, до 16 и до 17 години, и се прави за да има по-голяма конспирация и конкуренция във втората фаза. 16-те тима във всяка група ще изиграят 15 кръга по системата " всеки против всеки " през есента, а по-късно класирането ще бъде разграничено на две групи по осем тима.
 БФС санкции Левски с 3000 лв.
БФС санкции Левски с 3000 лв.

След мачовете от 34-ия кръг

Така първите осем тима ще изиграят по два мача отново всеки против всеки, което прави нови 14 кръга и в тях ще бъде избран първенецът. По същия метод ще бъдат избрани и изпадащите, като тимовете от 9-о до 16-о място ще разиграят своите 14 мача по същия метод.

Елитните младежки групи за сезон 2024/2025 остават в същия формат, което значи, че в старшата възраст момчетата ще играят в зонални и регионални шампионати и в края на сезона ще дефинират първенеца на елиминации.

" Това не е всичко. Подготвяме още доста промени, свързани с развиването на младите футболисти, и които ще влязат в действие през идващия сезон. Промените са за едно по-добро футболно бъдеще, с което да се гордеем ", сподели още Димов.

За момчетата до 14 години, както и за тези до 18, ще се организира шампионат за Купата на БФС. Специално 18-годишните имат мотивацията през него да завоюват квота за европейската Младежка Лига на УЕФА, както се споделя към този момент шампионатът, прочут до преди година като " Младежка Шампионска лига ".

Вчера бяха наградени най-хубавите футболисти при подрастващите за сезон 2023/24 в първата гала, проведена от БФС и спортната новинарска платформа " Спортал ". Момчетата и техните треньори в Лудогорец (Разград) и Септември (София) преобладаваха на сцената на призьорите.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР