ЕК с изискване към България, да таксува товарните камиони, според

...
ЕК с изискване към България, да таксува товарните камиони, според
Коментари Харесай

ЕК с изискване към България, да таксува товарните камиони, според замърсяването

Европейска комисия с условие към България, да таксува товарните камиони, съгласно замърсяването. Още 15 страни би трябвало да вкарат напълно европейските правила. Те плануват пътните такси за камионите да бъдат съобразени с количеството въглероден двуокис, отделяно по време на придвижване.

От 1999 година,  разпоредбите плануват заплащането за потребление на пътната мрежа в Европейски Съюз да бъде или за време с винетки, или за пробег с тол такси, като по този метод се покриват разноските за построяването и поддръжката на пътища.

Европейска комисия с условие към България

Европейска комисия с условие към България, да таксува товарните камиони, съгласно замърсяването 24.05.24 17:07 Наркооранжериите с марихуана в „ Орландовци “ се оказаха две 24.05.24 16:45 Слави Трифонов: Днес ние, като нация, би трябвало да погледнем гордо към останалите нации 24.05.24 16:22 Уволниха старши треньорът на „ Барселона “ Шави Ернандес 24.05.24 16:08 Кои сме ние без добавките? Само едни голи охлюви в свят на добре маскирана хубост 24.05.24 15:45

Правилата бяха разширени през 2020 година, с цел да включат леките коли и дребните тежкотоварни транспортни средства. Въведено бе и условие страните в Европейски Съюз да постановат заплащания съгласно излъчванията въглероден двуокис, отделян при придвижването на тежкотоварните транспортни средства.

До края на месец март 2024 година, страните от съюза, трябваше да оповестят на комисията по какъв начин са въвели измененията в националното законодателство. До този миг това обвързване не е изпълнено от страна на България, Белгия, Ирландия, Гърция, Испания, Хърватия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Словения и Словакия.

дава период от два месеца за отговор и отбелязва, че по-късно може да продължи с наказателната процедура към страните.

SafeNews напомня, че близо 400 000 смъртни случая в Европа през 2021 година се дължат на замърсяването на въздуха и някоти от тях са могли да бъдат избегнати, в случай че замърсителите са били понижени до равнищата, препоръчвани от Световната здравна организация, сочи публикуван през днешния ден отчет на Европейския съюз.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: България За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР