Кирил Петков и Асен Василев са неприемливи кандидатури за министри,

...
Кирил Петков и Асен Василев са неприемливи кандидатури за министри,
Коментари Харесай

Борисов скочи: Кирил и Асен да направят като мен!

Кирил Петков и Асен Василев са неприемливи кандидатури за министри, стана ясно от коментар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в парламентарните коридори. Той посочи, че в случай че ПП-ДБ въпреки всичко ги предложат,  партията му ще даде свои имена, на знакови фигури. Първоначално Борисов не искаше да разяснява имената, които към този момент се появиха като разновидности и допусна, че това е " изпускане, с цел да ги чекират ".

" По-подоготвен за министър председател от мен няма, само че се дръпнах. И Киро и Асен да се пернат ", съобщи Борисов.
-->
" Ако считаме, че финансите на страната са в положително финансово положение, и този, който го е предизвикал, би трябвало да е министър - тематика на диалог е. Ако считаме, че Атанасов, с всички служби на Министерство на вътрешните работи, БОП, Гранична полиция, вътрешна сигурност, плюс службите, ДАНС, цивилно, военно разузнаване - това е безусловно недопустимо за нас ", изясни Борисов. И добави, че следователно естествено ще желаят да има хора и от ГЕРБ в кабинета.

" Ако те вземат участие в държавно управление, ние ще предложим знакови наши фигури - Томислав Дончев, Делян Добрев и сходни ", отсече Борисов.

" Като не желаят да създадем компромис, ще продължим да работим по програмата и ще създадем положително за страната - най-малко да извадим служебното държавно управление да се гърчи по какъв начин без парламент да прави бюджет ", добави той.

А в случай че не получат имена - ГЕРБ ще се обърне към " другите, които си имат имена - Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Възраждане ". Ако те са допустими за тях и ние ще приказваме за другите. " Ако отиваме на избори - преди този момент да имаме бюджет. Това сме длъжни да го създадем с ПП-ДБ. Поне едното да създадем, в случай че имаме бюджет и стратегия, в случай че почистим страстите, ще се разберем и за физически лица ", настоя водачът на ГЕРБ.

Той обаче призна, че от дебелоглав може и да има проблем с кабинета, даже и да има управническа стратегия. И цитира вица, съгласно който в Ада единствено българите не ги пазят дяволи, тъй като сами се теглят надолу в казана.

Борисов акцентира, че след дебата във финансовото министерство през вчерашния ден е станало ясно, че финансите в страната са в доста неприятно положение. " Опитите да се върне бюджета още веднъж на служебното държавно управление не е вярно, а е даже подло и безконтролно. Тогава президентът с цялостно право може да ни назовава шарлатани, безотговорници каквото и да каже все ще е вярно ", съобщи той. И добави, че през днешния ден депутатите ще получат бюджета.

" Отговорност и на партиите, които не са в договарянията, само че които заедно в предходното Народно събрание обилно раздаваха пари, намаляваха налози, би трябвало да си понесем отговорност тук в Народно събрание, а не да върнем бюджета на МФ и да желаеме те да ни го показват с 3% недостиг. Това е опит Асен Василев да се скрие от неуспеха на финансовата си политика. Ние също сме вдигнали ръка и сме дали своят вот за доста от нелепостите в Народното събрание. Това го е направило и Движение за права и свободи, и Българска социалистическа партия, и Има Такъв Народ, и " Възраждане ". Към този миг екипите по програмата работят добре. До края на деня или на следващия ден ще имаме обща стратегия, съгласувана по браншове, като я наложим върху бюджета, тя ще ни даде какви разноски и доходи да залагаме ", разгласи водачът ба ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР