Като компания, която бе сред първите подписали инициативата на ООН

...
Като компания, която бе сред първите подписали инициативата на ООН
Коментари Харесай

Нестле България намали употребата на пластмаса, вода, хартия

Като компания, която бе измежду първите подписали самодейността на Организация на обединените нации „ Бизнес упоритост за 1.5 ° C “, в "Нестле " са изготвили предварително проект за битка с климатичните промени. Предприети са ограничения за понижаване на половина на излъчванията до 2030 година и реализиране на нулеви чисти излъчвания до 2050 година без значение че е в интервал на бизнес напредък, оповестяват от компанията. Тя ще се концентрира върху подкрепяне на земеделските производители и снабдители за развиване на регенеративното земеделие, засаждане на стотици милиони дървета през идващите 10 години и прекосяване към 100% възобновима електрическа енергия до 2025-а. Освен това Нестле има упоритостта непрестанно да усилва броя на „ въглеродно неутралните “ марки в портфолиото си.

През 2018 година компанията е емитира 92 млн. тона излъчвания парникови газове, което ще послужи като основа за премерване на напредъка.

Нулево влияние върху околната среда ще бъде реализирано посредством понижаване на потреблението на вода, нездравословните газови излъчвания и изхвърлянето на боклуци. "Нестле " се ангажира да сертифицира всичките заводи на Групата с интернационалния стандарт на Алианс за ръководство на водите (AWS) до 2025 година. Първите заводи на "Нестле " към този момент бяха сполучливо сертифицирани.

"Справянето с промените в климата не може да чака, ние също не можем да се бавим. Наложително е да предприемем ограничения за дълготрайния триумф на нашия бизнес ", означи Марк Шнайдер, основен изпълнителен шеф на "Нестле ". "Имаме неповторимата опция да се оправим с измененията в климата, защото оперираме в съвсем всяка страна по света и притежаваме размера, мащаба и обсега, с цел да реализираме смяна. Ще работим дружно с фермерите, нашите бизнес сътрудници, държавните управления, неправителствени организации и потребителите, с цел да понижим отпечатъка, който оставяме върху околната среда. "

Според Магди Батато, изпълнителен вицепрезидент и началник Оперативна активност, защото близо две трети от излъчванията в компанията идват от селското стопанство, е ясно, че регенеративното земеделие и повторното залесяване са главен приоритет в реализиране на задачата за нулеви излъчвания. "Тези старания ще понижат парниковите газове и ще подобрят биологичното многообразие. Ние също по този начин ще продължим да отстраняваме излъчванията от нашите индустриални действия и ще подобряваме продуктовото си портфолио. “

С грижа за природата в България

В България, "Нестле " подхожда също с грижа за околната среда и през 2019 година е понижена използването на пластмаса с 32 тона в българските офис и фабрика на компанията. Спряла е използването на нерециклируема пластмаса и диспенсърите за вода. За предходната година "Нестле България " спести 44 тона хартия и реализира 13% CO2 кг/т по-малко парникови излъчвания по отношение на 2010 година. Намалено е и потреблението на водни запаси - 50% m³/т по-малко вода за звук продукция. Заедно с това от 2014 година "Нестле България " не депонира боклуци на сметища за запазване на природата. През септември тази година "Нестле България " даде старт на акцията Recover green в България. Инициативата е част от световния ангажимент на "Нестле ", който сплотява всички дейности, посредством които компанията има за цел да оказва нулево влияние върху околната среда до 2030 година във всички свои действия.

Показателите за стабилно развиване на "Нестле Югоизточния пазар ", част от който е България, демонстрират понижение на потреблението на вода, на количествата депонирани боклуци и на въглеродните излъчвания.

Историята на "Нестле България " стартира през недалечната 1994 година, когато NESTLÉ закупува най-големия производител на шоколадови и захарни произведения ШЗИ в София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР