Иво Инджев: Руzкият мир по ултиматума на Путлер показа желанието

...
Иво Инджев: Руzкият мир по ултиматума на Путлер показа желанието
Коментари Харесай

Иво Инджев: Руzкият мир по ултиматума на Путлер показа желанието му да продължава войната

Иво Инджев: Руzкият мир по ултиматума на Путлер сподели желанието му да продължава войната. Журналистът Иво Инджев направи много изострен разбор във връзка последното развиване на войната в Украйна, държанието на съветския президент Владимир Путин. Анализът на Инджев му се появява на фона на провеждащата се в Швейцария мирна конференция за Украйна, на която обаче не участва Русия.

SafeNews разгласява целия текст без редакторска интервенция:

Руzките агресори от една страна, а от друга Украйна и нейните съдружници, се готвиха по два, взаимноизключващи се метода за почналата през днешния ден Международна конференция за Украйна в Швейцария с присъединяване на представители на близо 100 страни.

Руzката подготовка се показваше в опит за атака в Харкивска област. Целта й беше да показва боен триумф и завземане на още украински територии. В последна сметка завзе още 650 квадрати километра и няколко гранични селца, преди офанзивата й да бъде спряна. Твърде непретенциозен резултат за амбициозната цел империята да придобие спомагателен коз за шантаж на интернационалните старания и да сложи пред някакви спомагателни нови действителности заседаващите в Швейцария.

Ден преди началото на форума, на който неговото московията не е поканена, Путлер разгласи пред цвета на московската си дипломация подготвеност за договаряния, само че при условия, които чудесно знае, че няма да бъдат признати. Поиска на процедура Киев да капитулира като признае “придобивките ” му и си изтегли войските от окупираните територии, без да загатва съответно единствено въпросните 650 кв. клм.

Иво Инджев: Руzкият мир по ултиматума на Путлер сподели желанието му да продължава войната 16.06.24 11:11 Обявиха прогнозата за времето до края на юни! 16.06.24 10:47 Костадин Костадинов: Не съм психиатър, с цел да разясня „ Величие “ 16.06.24 10:25 Разкрита е огромната загадка на Хитлер: Искал е да првземе и отвъдния свят 16.06.24 09:51 Премиерът Димитър Главчев се снима с Володимир Зеленски 16.06.24 09:29

Другото условия на Путлер е Западът да откаже на Украйна интеграция в НАТО. Но най-смехотворно прозвуча апелът му да бъдат анулирани глобите против неговото царство. Защо? Нали сякаш те нямали резултат, че даже и помагали за независимото развиване на стопанската система в неговата страна? Нима желае тя да спре развиването си след края на благотворното въздействие на западните наказания?

Няма естествен човек, който чака сходен безумен ултиматум да бъде признат и това повдига въпроса за какво въобще царят си прави труда да предлага своя руzки мир. Отговорът има банална и не толкоз очевидна страна. Явната задача е да се хвърля прахуляк в очите на искащите да го славят като отблъснат миротворец. По значимото е противоположното, което реализира: обрисува рамките на своята непреклонност. Отсега нататък всяка друга цел, с изключение на дефинираната от него, ще се счита за проваляне. Така демонстрира, че няма желание да стопира войната.

Изпреварващо западните съдружници на Украйна му дадоха отговор с американските наказания против прохождащата московска борса. И британците ги последваха. Както се показаха някои международни издания по този мотив, това беше финансова нуклеарна бомба.

Президентът на Съединени американски щати подписа със Зеленски двустранен контракт за сигурност с 10 годишен период. Случи се по време на срещата Г-7 в Италия, където седемте най-големи западни демокрации препотвърдиха уговорката си да поддържат Украйна против експанзията толкоз дълго, колкото е належащо.   Байдън се извини на Зеленски за забавената помощ и даде обещание в допълнение към нея пакет от 250 милиона $ за Противовъздушна отбрана и муниции.

Ето какво още се случи в навечерието на швейцарската среща.

Германия даде следващ Зенитно ракетен комплекс Patriot плюс 100 ракети за него.

Съединени американски щати прибавиха още от същото и ракети HAWK.

Италия подари зенитните комплекси SAMPT.

Естония разгласи, че дава на Киев ракети Mistral.

Нидерландия заяви за предаването на три комплекса Patriot с радио релейни станции към тях, както и на морски дронове.

И всичко това единствено за седмица преди мирната конференция. С това Западът сподели, че си е научил класическия урок: който желае мир, се готви за война. Иначе казано, швейцарската конференция привлече  международното внимание и сложи Путлер в ситуацията да блъфира и даже да моли за свалянето на глобите. Видя се още преди началото на форума.

НА КАРТАТА: Държавите, участващи в конференцията, са оцветени друго съгласно степента на представянето. Непоканените, като московията или солидарния с нея комунистически Китай, са в сивата зона, дружно с някогашните руски републики, руzките средноазиатски спътници и огромна част от Африка.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на 

Източник: ivo.bg

Още вести четете в: Коментари За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР