Като храна, която се приготвя от различни култури по цял

...
Като храна, която се приготвя от различни култури по цял
Коментари Харесай

Ползите от консумацията на кисело зеле

Като храна, която се подготвя от разнообразни култури по целия свят и то от епохи, изгодата от киселото зеле са многочислени и известни от дълго време. Това е неповторим артикул, който единствено усилва потребните си свойства в процеса на ферментация, написа zdrave.to.

Медици и диетолози обаче не стопират проучването им и непрекъснато откриват нови и нови изгоди на киселото зеле, в това число и за намаляване, които го извеждат в челото на класацията на зимните артикули.

1. Киселото зеле усъвършенства работата на стомашно-чревния тракт, възстановява храносмилането . А витамин В6 чудесно се оправя с разграждането на бeлтъчините, заради което киселото зеле е извънредно уместно за месни блюда.

2. Киселото зеле намалява равнището на холестерола в организма и усъвършенства работата на сърдечно съдовата система.

3. В киселото зеле се съдържа витамин U , който прелестно оказва помощ за справяне със зимната меланхолия, възвръща нервната система и покачва устойчивостта на стрес.

4. Тъй като киселото зеле е богато на витамини А, В, С, К, U, а също по този начин на калий, цинк, желязо и ред други макро и микро детайли, то е чудесно профилактично средство против доста простудни болести .

5. В 100 грама от този нискокалоричен артикул се съдържат единствено 19 калории. Ето за какво всички, които са решили да отслабват, самоуверено може да го включват в диетата си. А тартроновата киселини, която се съдържа в него, се бори с последващото формиране на мастни отлагания.

6. В киселото зеле има огромно количество целулоза и извънредно малко въглехидрати като фруктоза и захароза. Затова за диабетиците е показано да използват кисело зеле.

7. Нерядко киселото зеле се употребява в козметиката като маска за лице, която оказва помощ при акне. То също по този начин оказва помощ и за отърваване от пигментни петна. А с помощта на витамина РР ноктите и косата укрепват доста.

8. Киселото зеле има очистителни свойства , то обогатява клетките с хранителни субстанции и ги регенерира. Всичко това води до подмладяване на организма.

Противопоказания

Хора с киселини и гастрит би трябвало да съкратят количеството на кисело зеле в дневното си меню. То е противопоказано и при язва на стомаха, заболявания на бъбреците, черния дроб и панкреаса.

Странични резултати
Подуване, отоци и даже вероятни леки болки в стомаха.

Монодиета с кисело зеле
Това е тежка диета. Представете си, че ядете единствено кисело зеле цели 3 седмици. Ще съумеете ли? Тогава самоуверено се хвърляйте в битката с непотребните килограми - ще изхвърлите най-малко 5 от тях. Но е значимо да се означи, че ключът към здравословното намаляване е уравновесената диета.

Все отново има и бонуси към това хард меню. Към всяко главно хранене с кисело зеле може да се прибавят по 50 - 100 грама пилешко филе или нежно телешко, немазна задушена риба, зеленчуци (освен картофи), каши от ориз или елда. От течностите са разрешени вода, зелен чай и до 100 мл в ден сок без захар.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР