Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея

...
Народното събрание е домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея
Коментари Харесай

НС приема пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО

Народното събрание е хазаин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която ще се състои от през днешния ден до 27 май. Очаква се за съвещанието на Асамблеята да дойде генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

 В събота и неделя ще заседават комитетите – по стопанска система и сигурност, по просвета и технологии, народна власт и политически комитет. Служебният министър на защитата Атанас Запрянов сподели, че в София се чака украинска парламентарна делегация. Украйна не е член на НАТО, само че Алиансът уточни, че диалози за участието може да има след края на спора с Русия.

Организаторите означават, че по време на срещата ще бъде обсъдена  помощта за Киев. Ще се одобри декларация за поддръжка на Украйна „ до победа “. Сесиите ще обсъдят и основаването на Център за демократична резистентност в централата на НАТО, практическото използване на новите отбранителни проекти, за въздушната и противоракетна защита.

Самото съвещание на Асамблеята ще е в понеделник. За него у нас идва генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Това ще е третото посещаване на Йенс Столтенберг в границите на съвсем десетгодишния му мандат. Първото беше през 2015-та година, второто през 2019-та година. През юли тази година НАТО ще има среща на върха в Съединени американски щати. За която Асамблеята би трябвало да приеме  рекомендации.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР