Пандемията върви с ниски темпове. Няма широко разпространение на заболяването.

...
Пандемията върви с ниски темпове. Няма широко разпространение на заболяването.
Коментари Харесай

Коклюш в България: От 1300 заразени – малко над 100 са в болница

„ Пандемията върви с ниски темпове. Няма необятно разпространяване на болестта. От 1300 инфектирани от коклюш, малко над 100 са в болница “.

Това съобщи пред „ NOVA “ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по отношение на развиването на болестта у нас през последната седмица. Той добави, че сега не може да се приказва за тежко протичане на заболяването , а признатите в здравни заведения са там по-скоро за здравно наблюдаване и за интензивно лекуване

„ Знаете, че епидемията в България потегли малко трагично през първите дни с два смъртни случая в Кюстендил, което сътвори една атмосфера на боязън измежду родителите “.

Ангел. Кунчев цитира данни, съгласно които през последните дни са били имунизирани 400 бременни дами и посъветва родителите да съблюдават прецизно имунизационния календар при децата. По думите му няма дете даже с непълна имунизация , при което заболяването да протича тежко и да се постанова то да постъпва за лекуване в болница или да има заплаха за живота му.

Най-голямата болница в България увеличи заплатите на чиновниците си за по-добра мотивация

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР