Филипинската американка Челси Манало стана първата чернокожа жена, коронясана за

...
Филипинската американка Челси Манало стана първата чернокожа жена, коронясана за
Коментари Харесай

Първата чернокожа филипинка, коронована като Мис Вселена Филипините

Филипинската американка Челси Манало стана първата чернокожа жена, коронясана за Мис Вселена на Филипините в сряда.

Родена от майка филипинка и татко афроамериканец, успеха на 24-годишното момиче беше отпразнувана в обществените медии като помощ за „ разбиването “ на обичайните идеали за хубост, от дълго време поддържани в страната.

„ Победата на Челси провокира нашите вкоренени желания за евроцентрична хубост и по-светъл загар в нашата нация “, написа един консуматор в отговор на обява в Instagram за успеха в формалния акаунт на Miss Universe Philippines. „ Филипинският стандарт за хубост се разруши на части “, гласи различен.

Представлявайки Булакан, провинция на север от Манила, Манало победи 52 други състезателки от целия архипелаг и оттатък океана. Състезанието се организира в SM Mall of Asia Arena в Пасай. Манало беше запитана на сцената по какъв начин би употребила своята хубост и убеденост, с цел да даде опция на другите.

„ Като цветнокожа жена постоянно съм се сблъсквала с провокации в живота си. Казаха ми, че в действителност хубостта има стандарти “, сподели тя и добави, че е била научена от майка си „ постоянно да има вяра в себе си, да съблюдава обетите, които има “.

„ Поради тях към този момент оказвам въздействие на доста дами, които се изправят против мен сега “, сподели тя, взирайки се в препълнената сцена.

Победата на Манало е част от по-широк диалог за нашарване на визиите за хубост във Филипините, страна, в която избрани западни идеали от дълго време се резервират, завършени частично от колониалното минало на страната.

Актьори и модели с по-светла кожа нормално вземат участие в огромни телевизионни излъчвания, филми и фешън акции и както е всекидневно в други азиатски страни, процедурите и продуктите за изсветляване на кожата са необятно публикувани.

Манало, която стартира да работи като модел на 14, разказа личната си неустановеност в израстването във видеоклип в YouTube за Empire Philippines, който предаваше онлайн събитието.

„ Израснах с неустановеност, защото постоянно съм била унизена поради моята кожа и моя вид коса “, сподели тя, като призна заслугата на приятелите и фамилията си, че са й помогнали „ да осъзнае, че съм красива по моя невероятен метод “.

Манало ще съставлява Филипините в състезанието Мис Вселена, който ще се организира в Мексико през септември.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР