Испанският град е една от най-добрите дестинации в Европа, но

...
Испанският град е една от най-добрите дестинации в Европа, но
Коментари Харесай

Барселона ще забрани отдаването на апартаменти под наем на туристи

Испанският град е една от най-хубавите дестинации в Европа, само че известността му прави жилищата все по-недостъпни за жителите.

Барселона възнамерява да вкара възбрана в целия град за всички краткосрочни наеми, с цел да отговори на недоволствата, че туризмът е отговорен за локалната жилищна рецесия и скок на наемите.

Средиземноморският град ще спре да дава нови лицензи и няма да възобновява съществуващите, тъй че през 2029 година нито един дом да няма позволение за отдаване чартърен на туристи, сподели кметът на Барселона Хауме Колбони на конференция в петък. Сега има към 10 000 къщи, регистрирани като отдаване чартърен на туристи.

„ Необходимо е повече предложение на жилища и ограниченията, които представяме през днешния ден, са да осигурим повече предложение, тъй че работещата междинна класа да не би трябвало да напуща града, тъй като не може да си разреши жилище “, сподели Колбони. „ Тази мярка няма да промени обстановката от ден дневно. Тези проблеми лишават време. Но с тази мярка ние означаваме повратна точка. ”

Докато доста градове по света са изправени пред сходни напрежения, ходът на Барселона може да бележи най-агресивната позиция в света към жилищата за кратковременен престой, които постоянно са изброени в онлайн платформи като Airbnb Inc.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР