Във Великобритания коментарът снощи на лидера на Реформирай Обединеното скралство

...
Във Великобритания коментарът снощи на лидера на Реформирай Обединеното скралство
Коментари Харесай

Найджъл Фарадж: Западът е провокирал Путин за войната в Украйна

Във Англия коментарът нощес на водача на " Реформирай Обединеното скралство " Найджъл Фарадж, че " Западът е предизвикал Путин за войната в Украйна ", породи вълна от гневни реакции на политици. Тази заран и министър председателят Риши Сунак осъди изказванието като изцяло неправилно и " наливащо вода в мелницата на Владимир Путин ".

 

В изявление за Би Би Си нощес Найджъл Фарадж съобщи:

" Ние провокирахме тази война " и отстоя декларираното по-рано от него, че " всичко е следствие от разширението на Европейски Съюз и НАТО на изток ". 

Още нощес министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли реагира като съобщи, че " Фарадж просто повтаря подлото оправдение на Путин за бруталната инвазия в Украйна ". 

 

А министърът на защитата в сянка Джон Хийли сподели, че " това са позорни мнения, които разкриват същинското лице на Найджъл Фараж: апологет на Путин, на който в никакъв случай не би трябвало да се има вяра за сигурността на английската нация ". Той добави, че Фарадж е посочил, че " избира да ближе ботушите на Путин ". 

 

Представители на целия политически набор обявиха, че са шокирани да чуят сходни мнения от английски политик. 

 

Днес министър председателят Риши Сунак причисли своя глас към рецензиите.Той осъди казаното от Фарадж като изцяло неправилно и помагащо на експанзията на Путин. 

 

Сунак добави, че Путин е човек, който борави с нервнопаралитични субстанции по улиците на Англия, който подписва покупко-продажби със страни като Северна Корея. Според Сунак сходни думи са рискови за сигурността на страната, за сигурността на английските съдружници, които разчитат на Обединеното кралство и могат единствено да окуражат Путин още повече.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР