Луизиана стана първият американски щат, в който съдът ще има

...
Луизиана стана първият американски щат, в който съдът ще има
Коментари Харесай

Американски щат ще разпорежда хирургическа кастрация на педофили

Луизиана стана първият американски щат, в който съдът ще има право да разпореди хирургическа кастрация на хора, приети за отговорни в полово принуждение против деца, съобщи Асошиейтед прес.

Приетият в тази връзка закон беше подписан във вторник от губернатора републиканец Джеф Ландри.

Този тип наказване е познато в други страни, известни с по-строгите си ограничения против някои закононарушения, измежду които и Чехия и Нигерия, само че е ново за Съединени американски щати.

 Слънчев и топлинен удар: Как да ги разпознаем и какво да създадем? 4 мин. Слънчев и топлинен удар: Как да ги разпознаем и какво да създадем?  Автомобил блъсна и умъртви на място стара пешеходка във Велико Търново 1 мин. Автомобил блъсна и умъртви на място стара пешеходка във Велико Търново  Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин. 3 мин. Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин.  Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора 3 мин. Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора  Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена? 3 мин. Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена?  Барселона не разрешава жилищата чартърен за туристи 3 мин. Барселона не разрешава жилищата чартърен за туристи  Слънчев и топлинен удар: Как да ги разпознаем и какво да създадем? 4 мин. Слънчев и топлинен удар: Как да ги разпознаем и какво да създадем?  Автомобил блъсна и умъртви на място стара пешеходка във Велико Търново 1 мин. Автомобил блъсна и умъртви на място стара пешеходка във Велико Търново  Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин. 3 мин. Влакът София-Бургас – с осъвременените вагони, закъсня с 5 мин.  Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора 3 мин. Дигитален помощник: Гривна следи в действително време здравето на самотните хора  Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена? 3 мин. Авария: Има ли замърсяване на морската вода при Кранево и Албена?  Барселона не разрешава жилищата чартърен за туристи 3 мин. Барселона не разрешава жилищата чартърен за туристи

Офисът на губернатора през вчерашния ден удостовери пред АП, че Ландри е подписал законопроекта по-рано през седмицата.

Поддръжниците на новия закон в Луизиана, който ще влезе в действие на 1 август, се надяват, че това наказване ще възпира хората от осъществяване на полови закононарушения против деца.

Противниците на мярката настояват, че това е „ жестоко и извънредно “ наказване в нарушаване на американската конституция и считат, че е несъмнено, че законът ще бъде изправен пред правни провокации.

Приетата мярка дава опция на съдиите в Луизиана да разпоредят хирургическа кастрация на наказани за избрани тежки полови закононарушения против деца под 13-годишна възраст, измежду които обезчестяване, блудничество и полов тормоз.

Наказанието няма да бъде прилагано автоматизирано и ще бъде обсъждано за всеки обособен случай по преценка на съдията.

В пандизите в Луизиана 2224 души излежават присъди за сходни закононарушения. Законът няма да бъде прилаган със задна дата и ще важи единствено за наказаните след 1 август тази година, показва Българска телеграфна агенция.

Няколко щата, измежду които Луизиана, Калифорния, Флорида и Тексас, са приели закони, позволяващи химическа кастрация за приетите за отговорни за някои полови закононарушения.

В някои от тези щати насилниците могат да изискат хирургическа процедура по лично предпочитание. Но съгласно Националната конференция на законодателните органи на щатите никой различен щат до момента не позволяваше налагане на присъда за хирургическа кастрация.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР