„Към провалите в здравната и икономическа политика, правителството ни е

...
„Към провалите в здравната и икономическа политика, правителството ни е
Коментари Харесай

Радан Кънев полегна и на Скопие, хока България за селски бабаитлък

„ Към неуспехите в здравната и икономическа политика, държавното управление ни е на път да добави още един - в връзките ни с Република Северна Македония и най-много в връзките сред двата ни народа. Този неуспех няма злободневните и трагични измерения на здравната и икономическа рецесия. Но пък има стратегически, трайни и в огромна степен необратими последствия “. Това написа в собствен коментар във Facebook евродепутатът Радан Кънев.
Според него сме очевидци на „ рискова композиция от дипломатическа дилетантщина, избирателен популизъм и цялостна историческа и политическа безпросветност “.

Кънев счита, че връзките ни с районен съд Македония би трябвало да бъдат учредени на другарство сред народите и политиката ни би трябвало да бъде инструмент за гарантиране на националната сигурност, а не за определяне на „ историческата истина “.

„ Публичният спор за национални митологии не обслужва нито един от тези цели. Това е род от края на XIX и началото на ХХ век ", счита евродепутатът.

„ От популизъм, само че най-много от откровена политическа нелепост, днешните ръководещи сложиха не себе си, а цяла България в невъзможност.

Ако „ отстъпим “, подаряваме победа на изкуствената антибългарска агитация на сръбските и съветски служби в Скопие. Ако наложим несъгласие - сътворяваме достоверни и основателни антибългарски настроения в необятни публични кръгове освен в Скопие, само че и в Охрид, Битоля, Щип... Ако „ отстъпим “ демонстрираме уязвимост и си признаваме селския бабаитлък “, смята той.

Странното е, че антибългарските откровения на Радан Кънев се появяват незабавно откакто бяха оповестени

Те сочат, че голямото болшинство от българите /83,8%/ са срещу поддръжката на Република Северна Македония за участие в Европейския съюз, до момента в който не бъде реализирано единодушие по отношение на обстоятелства от историческото минало на България.

Едва 10,2% от интервюираните, сходно на Радан Кънев, считат, че страната ни би трябвало да поддържа районен съд Македония за Европейски Съюз, без значение от нейното отношение към обстоятелствата от историческото минало на България. 5,9% са дали отговор, че не могат да преценяват.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР