Календарът на клей кортове винаги е бил повече от натоварващ

...
Календарът на клей кортове винаги е бил повече от натоварващ
Коментари Харесай

Ещорил: Евентуален мач между Тийм и Алиасим на 1/4-финалите!

Календарът на клей кортове постоянно е бил повече от натоварващ за състезателите в ATP Тура, които съвсем не разполагат с време да си отдъхнат преди началото на втория за годината шампионат от Големия шлем Ролан Гарос. През идващата седмицата още веднъж ни чака не едно, ами две повече от забавни събития - в Ещорил и в Мюнхен. Докато на BMW Open следва да се включат Александър Зверев, Каспър Рууд и Николоз Басилашвили, измежду участниците на надпреварата в Португалия попадат имената на Феликс-Оже Алиасим, Диего Шварцман и Доминик Тийм, а ето какво тъкмо им отреди жребият:

Феликс-Оже Алиасим е първи подложен в схемата и като подобен почива на старта, а във втори кръг го чака дуел против Лойд Харис или квалификант. Следващото затруднение по пътя му обаче надалеч няма да бъде леко, тъй като с изключение на американецът Себастиан Корда, измежду евентуалните противници на Алиасим в четвъртфиналите попада и някогашният международен номер три и първенец от Големия шлем - Доминик Тийм.

В горната половина на схемата попаднаха още намиращият се в чудесна форма Алехандро-Давидович Фокина и Франсис Тиафо. Вероятно в спор за място измежду най-хубавите четирима следва да забележим конфликт точно тях двамата, само че преди този момент те ще би трябвало да спрат стремежа на Федерико Кория, Пабло Андухар и участващият с уайлдкард Нуно Боргес.

Втори подложен в шампионата е международният №15 Диего Шварцман, който се показва повече от чудесно през последните дни. Аржентинецът ще се включи в конкуренцията непосредствено от втори кръг, където негов конкурент ще бъде някой всред Роберто Карбайес Баена и квалификант, а при възможна победа Шварцман най-вероятно ще се изправи против Алебрт Рамос Виньолас. В долната част на схемата също по този начин личат имената на Марин Чилич, Томи Пол и Себастиан Баез. Ето и цялостният график за деня:

ATP250 Estoril singles & doubles draws
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР