Около 28 украински командири са изправени пред наказателно разследване заради

...
Около 28 украински командири са изправени пред наказателно разследване заради
Коментари Харесай

Разследват 28 украински офицери

О коло 28 украински командири са изправени пред наказателно следствие поради военни провали от началото на неотдавнашната съветска атака край Харков , съобщи ДПА.

Държавното бюро за следствие на Украйна е почнало следствие, оповестяват през днешния ден украинските медии. 

Офицерите са упрекнати, че не са съумели да провеждат вярно отбраната на границата на Украйна с Русия. Производството е вписано в формалния правосъден указател.

След съветската офанзива в региона на 10 май украинската войска трябваше да изтегля силите си от предните позиции и няколко села, като имаше огромни загуби на бойци и съоръжение. 

Съобщава се, че разследваните 28 офицери са от командното равнище на 125-а бригада, 415-и стрелкови батальон, 23-а механизирана бригада и други елементи.

След първото оттегляне вследствие на съветската атака командването на украинската войска размени командващия военачалник в региона. Губернаторът на Харковска област Олех Синехубов подреди на строителните компании да му рапортуват за какво укрепленията не са издигнати, както е било разпоредено. 

Украинските сили съумяха да забавят настъплението на съветските войски едвам след дни, макар че тежките боеве на новия фронт не престават. 

Вчера президентът Володимир Зеленски съобщи, че украинската войска е възстановила контрола си в региона. Военни специалисти настояват, че новата съветска офанзива има за цел да обвърже украинските сили и да изведе съветската артилерия напред, тъй че в обсега на съветските оръдия да се окаже вторият по величина град на Украйна.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР