Жителите на община Генерал Тошево отново протестираха срещу инвестиционните намерения

...
Жителите на община Генерал Тошево отново протестираха срещу инвестиционните намерения
Коментари Харесай

Генерал Тошево на протест против намерението за добив на газ

Жителите на община Генерал Тошево още веднъж стачкуваха против капиталовите планове за рандеман на природен газ в региона.

Инвеститорите плануват построяването на 5 площадки и 41 сондажа. Хората са безапелационни, че няма да го позволен и желаят страната да се намеси. „ Добруджа няма да се съобщи “ е главното мото на протестиращите.

Стотици автомобилисти, мотоциклетисти и жители се събраха в центъра на Генерал Тошево, с цел да заявят твърдото си желание да не позволен позволение от страна на страната за 35-годишна концесия от компания „ Русгеоком БГ” на находище "Спасово ", което обгръща 18 села в района. Почти 8-километровата колона от моторни транспортни средства с развети национални знамена и надути клаксони се придвижи до село Кардам и още веднъж се върна в Генерал Тошево под аплодисментите на локалното население.

"Искаме да покажем аргументирано, стимулирано и прочувствено, че ние в Добруджа няма да допуснем нито едно капиталово предложение, което ще надупчи нашата прелестна плодородна земя и ще я трансформира в пустиня, в химическа площадка и ще я обезлюди. Ние сме страната и специалистите би трябвало да се съобразят с нас” – съобщи Николинка Гицова от Инициативния комитет на протестиращите пред "Дарик ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР