Дългите полети и умората могат да направят всяко пътуване стресиращо

...
Дългите полети и умората могат да направят всяко пътуване стресиращо
Коментари Харесай

Как да се справите с дългите полети и умората от пътуването?

Дългите полети и умората могат да създадат всяко пътешестване стресиращо и неприятно. Независимо дали пътувате по работа или за наслаждение, тези часове във въздуха могат да ви накарат да се почувствате изтощени и непродуктивни. За благополучие има няколко тактики, които можете да употребявате, с цел да останете продуктивни по време на дълги полети и да управлявате дейно умората от пътешестване. Следвайки тези препоръки, можете да превърнете пътуването си в по-приятно преживяване и да гарантирате, че ще бъдете подготвени да се насладите на вашата дестинация незабавно щом пристигнете.
Как да останете продуктивни по време на дълги полети?
Дългите полети могат да бъдат много огромно предизвикателство за доста хора. Независимо дали пътувате по работа или за наслаждение, тези часове във въздуха могат да ви накарат да се почувствате изтощени, непродуктивни и неспособни да се отдадете изцяло на плануваната от вас почивка.

На първо място е значимо да се подготвите добре авансово. Преди да се качите на самолета, планирайте какво желаете да отметнете от вашия лист със задания по време на полета. Това може да е четене, писане, учене или даже сънливост. Приоритизирането на дилемите ще ви помогне да употребявате времето си дейно.

Създайте си комфортно работно пространство. Разгънете таблото пред вас, в случай че е допустимо, или използвайте поднос за хранене, с цел да задържите всички ваши такъми на едно място. Не забравяйте да поставите всичко в позиция, която е комфортна за вас, тъй че да можете да работите без стеснение.

Останете хидратирани и яжте здравословна храна. Пийте доста вода и избягвайте алкохола и кофеина, защото те могат да доведат до дехидратация. Яжте леки закуски, които са богати на хранителни субстанции, с цел да поддържате енергийните си равнища постоянни. По този метод ще се чувствате свежи и отпочинали.

Използвайте технологиите към вас рационално. Носете преносим компютър или таблет със себе си, с цел да можете елементарно да работите или да се забавлявате по време на полета. Слушалките също могат да бъдат потребни за блокиране на шума и да подобрят фокусирането ви върху дилемите.

Правете постоянни почивки. Дългите интервали на устойчивост могат да причинят дискомфорт и понижена продуктивност. Ставайте и се разхождайте на всеки час или два, с цел да раздвижите крайниците си. По този метод ще подобрите кръвообращението си и ще предотвратите появяването на кръвни съсиреци.
Вътрешни полети – за или срещу?
Дългите полети могат да са прекомерно изтощителни. Затова експертите постоянно предлагат да избирате спомагателни вътрешни полети, благодарение на които да стигнете елементарно и бързо до мечтаната от вас дестинация. В България да вземем за пример има редица полети, които изхвърчат от столицата. Градовете по Черноморието са много отдалечени, а вътрешните връзки са тромави и неуместни. Ето за какво можете да изберете или Варна, с които да стигнете елементарно и удобно до изходната ви точка.

Въпреки че вътрешните полети нормално са къси, постоянно е добра концепция да пристигнете на летището малко по-рано, с цел да избегнете напрежението от бързането. Това също ви дава в допълнение време да преминете през инспекцията за сигурност и да намерите мястото си без каквито и да било проблеми.

Потърсете полети, които дават отговор на вашия график и желания. Някои хора избират избрана самолетна компания, което е причина и за разлика в цената на билетите. Не забравяйте да сравните цените и да изберете този полет, който дава отговор на бюджета ви.
Как да се оправим с умората от пътешестване?


След дълъг полет, без значение дали е интернационален или вътрешен, е всекидневно да се чувствате изтощени. Не забравяйте обаче, че пиенето на вода по време на полета може да помогне за попречване на дехидратация и по този метод да понижи възприятието на отмалялост. След като слезете от самолета, продължете да пиете вода, с цел да рехидратирате тялото си.

Веднъж стигнали до местоназначението си, направете всичко допустимо да получите добър нощен сън. Това ще ви помогне да възстановите енергийните си равнища и да се почувствате освежени на идващия ден. Консумирането на храни, богати на протеини и комплицирани въглехидрати, може да ви помогне да поддържате метаболизма си постоянен по време на вашето пътешестване. Избягвайте несъразмерната консумация на захар и кофеин, защото те могат да нарушат моделите ви на сън и да влошат възприятието на отмалялост.

Техники като надълбоко дишане, медитация или леки извършения могат да оказват помощ за понижаване на напрежението и поощряване на релаксацията, което улеснява заспиването и събуждането освежени. По този метод дългите няма да ви се отразят зле, а даже в противен случай – ще се чувствате свежи и отпочинали, даже и да идвате от другия завършек на света.

Справянето с дългите полети и умората от пътуването изисква известно обмисляне и подготовка. Следвайки изброените от нас препоръки, можете да останете продуктивни по време на полета, да се подготвите за вашата почивка и да управлявате дейно умората от пътешестване. С малко старания можете да извършите пътуването си прелестно и релаксиращо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР