Сравненията между Григор Димитров и Роджър Федерер съществуват още от

...
Сравненията между Григор Димитров и Роджър Федерер съществуват още от
Коментари Харесай

Григор за сравненията с Федерер: Горд съм, че избягах от тях и изградих собствено име

Сравненията сред Григор Димитров и Роджър Федерер съществуват още от юношеските години на нашата първа ракета. Най-добрият ни тенисист изживява своя истински тенис подем, като на 32 години направи своето завръщане в топ 10 и завоюва дебютен трофей от 2017-та година. Съпоставките с именития швейцарец непрекъснато понижиха и Григор построи своя личен имидж на корта, само че някои почитатели към момента виждат част от магията на Федерер в тениса на първата ни ракета, а Григор показа в изявление отношението му към времето, през което беше непрестанно сравняван с 20-кратния " мейджър " първенец и даже беше именуван " Бейби Федерер ":

" Преди намирах сравненията с Федерер за занимателни и ласкателни, само че в един миг си споделих: „ Бих желал да се утвърдя като тенисиста, който съм и като индивида, който съм. “ Това беше една от задачите, към които трябваше да се стремя и да осъществя. “

Казах си: " Добре, това е моят ден, това е моят миг да покажа, че съм състезател, който няма нищо общо с никой различен. " Мисля, че свърших страхотна работа в това отношение и почтено казано, съм доста горделив със себе си, тъй като в действителност желаех да си изградя свое лично име.

Навремето достигането до топ 10 беше главната ми цел. След това нямах какво да потвърждавам повече. Винаги съм бил мощно пристрастен от това да вземам участие в личното си съревнование, да играя със личното си движение и да върша нещата, които в действителност одобрявам. Завръщането ми в топ 10 е резултат от упоритата работа, която положихме всички като екип " - добави Димитров.

Федерер, Джокович и Надал са на друго равнище. През годините съм играл доста пъти против тях и мога да кажа, че освен физическата, само че и психическата им настройка е плашеща. Постоянството, което те показват през всичките тези години е удивително. Смятам, че се съм научил доста от тях. Те умеят да преодолеят освен упованията си, само че и вътрешните си борби, а това е едно от най-трудните неща в тениса. "

Източник: tennisuptodate

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР