СподелиВ понеделник от Германия към България тръгват първите 20 модернизирани

...
СподелиВ понеделник от Германия към България тръгват първите 20 модернизирани
Коментари Харесай

Транспортният министър: 20 нови модерни вагона пристигат у нас от Германия

Сподели
В понеделник от Германия към България потеглят първите 20 осъвременени вагона, които получаваме от „ Дойчебан “, сподели по Българска национална телевизия служебният министър на превоза и известията Георги Гвоздейков. Вагоните би трябвало да дойдат у нас до 7-8 дни, а задачата е през летния сезон 80-те вагона да бъдат въведени в употреба, да бъдат регистрирани в България и да се предложи един по-модерен железопътен превоз, сподели още Гвоздейков.

Другият план, който се финансира по Плана за възобновяване и резистентност – за 35 мотрисни влака, е на стадий директно договаряне. До 21 май би трябвало да бъдат подадени офертите. Поканени са четири компании, като две от тях са участници в предходната процедура, само че се подали правилни спецификации, изясни служебният транспортен министър. Това дава опция да се пристъпи към директно договаряне. Офертите ще бъдат отворени на 22 май и фирмите, които са подали правилни предложения, ще бъдат поканени на договаряния, а вярата е доникъде на юни да бъде определен реализатор и за тази част от плановете по Плана.

Ремонтът на Централна гара – София предизвика проблеми в придвижването на влаковете към Северната част на България, сподели още служебният министър. Действително в първите дни ситуацията беше ужасяващо, закъсненията бяха от порядъка на три часа, добави Гвоздейков и изясни, че през вчерашния ден е провел незабавна среща с управленията на Българските държавни железници (БДЖ) и Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ).

Има нова метаморфоза на придвижването, като съгласно служебния министър закъсненията са сведени до 18 минути и е получил уверението, че до понеделник обстановката ще бъде изцяло естествена. Ще се направи оптимизация на влаковете, които пътуват от и за Северна България и ще сведем закъсненията съвсем до нула.

Сред проблемите е, че гара „ Север “ няма потенциала на Централна гара да композира влакове и дребният потенциал от коловози провокира усложнението за ръководството на превоза към Северна България. Няма да има отпадане на линии, само че ще бъдат понижени тези с по-малко пасажери, добави Гвоздейков. Ремонтът на Централна гара – София е належащ и не може повече да се отсрочва, сподели още той.

От думите на служебния министър стана ясно, че в петък е завършило образованието на всички водачи и медицинският хеликоптер към този момент може да извършва цялостните си функционалности. Започва и дейна стратегия за образование на водачи, с цел да се обезпечи личният състав на бъдещите хеликоптери.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР