Не са добри условията за туризъм в планините, съобщиха пред

...
Не са добри условията за туризъм в планините, съобщиха пред
Коментари Харесай

ПСС: Валежи и гръмотевични бури в планините

Не са положителни изискванията за туризъм в планините, оповестиха пред Българска телеграфна агенция от Планинската избавителна работа (ПСС). Времето е облачно, на доста места вали и прогнозата за деня е, че ще има и превалявания и гръмотевични стихии.

При акция край родопското село Чурен е бил търсен гъбар. Акцията е траяла цяла нощ, мъжът е бил открит, без пострадвания и е откаран в Пловдив.

Един от проблемите е бил, че батерията на телефона му се е разредила. Планинските спасители приканват преди преходи в планината туристите да ревизират какво ще е времето в дадения регион, да потеглят с телефони със заредени акумулатори и с челници, в случай че има възможност да останат в планината през нощта.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд и гръмотевици, над 2700 м преваляванията ще са от сняг, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра – към 7°.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР