Бреговата охрана на Тайван разположила кораби, за да защити суверенитета

...
Бреговата охрана на Тайван разположила кораби, за да защити суверенитета
Коментари Харесай

Тайван под тревога заради военни учения на Китай

Бреговата защита на Тайван разположила кораби, с цел да отбрани суверенитета на острова, откакто Китай разгласи военни учения. „ Бреговата защита... си сътрудничи с Министерството на националната защита... за наблюдаване на (движенията) в близките морски зони “, се споделя в публично изказване на организацията, без да се прецизират местата. „ Бреговата защита ще пази суверенитета и сигурността на страната с твърдо отношение “.

Китай стартира двудневни военни учения за обграждане на самоуправляващ се Тайван като " строго наказване " за " сепаратистките дейности " на острова. Ученията идват, откакто Лай Чинг-те постави клетва като нов президент на Тайван тази седмица и направи тирада при встъпването си в служба, която Китай жигосах като " самопризнание за самостоятелност ".

Комунистически Китай твърди, че Тайван е част от територията му и се закле да сложи острова под свое ръководство със мощ, в случай че е належащо. Ученията в четвъртък и петък включват военни самолети и военноморски кораби, обкръжаващи острова. Това ще " тества взаимните действителни бойни качества на силите на командването ", сподели китайската войска.

Тайван реагира бързо на известието на Китай в четвъртък сутринта, като разгласи, че е разположил сили за " отбрана на свободата ". „ Министерството на националната защита изрично осъди сходни ирационални провокации и дейности, които подкопават районния мир и непоклатимост. „ Изпратихме морски, въздушни и сухопътни сили, с цел да реагират... с цел да защитят свободата, демокрацията и суверенитета на Република Китай “, се споделя в известието, което загатва формалното име на Тайван.

Във вторник Китай предизвести за остри реакции против речта на Лай, в която той приветства " славната " нова епоха на народна власт за Тайван. Външният министр Ван И също предизвести, че тайванските " сепаратисти ще бъдат приковани към позорния дирек в историята ". По-рано Китай бе определил Лай като " рисков сепаратист ", който ще донесе " война и крах " на острова. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР