Изявление на досегашния вицепремиер и министър на икономиката и индустрията

...
Изявление на досегашния вицепремиер и министър на икономиката и индустрията
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 02.08.2022 г.


Изявление на досегашния вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова при предаването на властта в министерството:

Вчера стопирах осъществяването на планове в Кресненското дефиле след получено на 27 юли писмо от службите на Европейската комисия (ЕК). В него ясно се показва, че в осъществяване на европейските наставления Европейска комисия чака от българското държавно управление нова оценка по Оценка на въздействието върху околната среда и Оценка за съгласуемост с “Натура 2000” на Автомагистрала " Струма " за Лот 3.2 в региона на Кресненски пролом, като в нея цялостно и равностойно се оценят още веднъж всички вероятни други възможности. Европейска комисия недвусмислено акцентира, че не може да се предрешава изборът на други възможности и че службите на Европейска комисия ще следят от близко всички дейности по плана и ще подсигуряват сходството с екологичното законодателство, като вземат нужните ограничения в тази посока, в случай че е нужно.

„ Не изгубвам равновесие от високото и не диря малката врата на закона”. Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев по време на церемонията по встъпването в служба на служебния кабинет.

В Украйна бушува война, а в България - инфлация и рецесия. Ние не можем да си позволим да останем в периферията на Европейски Съюз. Нужно е да създадем решителни крачки за влизането ни в Еврозоната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР