Възможността политиците да раздават нашите данъци от името на държавата

...
Възможността политиците да раздават нашите данъци от името на държавата
Коментари Харесай

Петър Москов: Синя България предлага реалистично решение за преборване на политическата корупция

Възможността политиците да раздават нашите налози от името на страната е най-голямата машина за корупция, в която потъват милиарди всяка година.

Синя България предлага коренно друга стратегия за ръководството на страната ни и тя съдържа и единственото реалистично решение за преборване на политическата корупция, твърди Петър Москов, един от водачите на дясното обединяване. Според Москов рецептата против милиардната корупция е страната вън от стопанската система и бизнеса. Затваряне на кранчетата за източване на налозите ни към доближени компании. Само за тази година са планувани 12 милрд. за сходно финансиране, от които половината ще потънат в корупционни схеми или непосредствено ще бъдат откраднати.

Синя България ще спре източването на парите ни, като ограничи ролята на страната в комерсиалния оборот и бизнеса. Така ще прекратим схемите за финансиране на бетон, асфалт и некачествени градежи с нашите пари. Изграждането на националната пътна инфраструктура би трябвало да става с частни капитали. Това ще докара освен до по-високо качество, само че и до доста по-бързо довеждане докрай на градежите. По-малко страна в стопанската система значи повече страна там, където тя в действителност е нужна. Държавата не би трябвало да бъде търговец и огромен вложител, а единствено регулатор и поръчител на правата и свободите на жителите.

По този метод парите от нашите налози няма да отиват в частни джобове, а ще бъдат ориентирани за развиване на секторите, които са същинската отговорност на страната - опазване на здравето, обучение и сигурност.

Освободените пари от нашите налози ще се насочват за здраве, обучение и обществени стратегии.

Така страната ще може да финансира пълноценно политиките по:

- Ликвидирането на “медицинските пустини ”, в които са се трансформирали цели райони от България.

- Постигането на съвременно и качествено обучение.

- Гарантиране на заслужен живот на хората в неравностойно състояние.

Гласувайте за коалиция Синя България с N3 в интегралната бюлетина.

 2024-06-09_Izbori.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР