Във Великобритания управляващата Консервативна партия обяви, че ще върне задължителната

...
Във Великобритания управляващата Консервативна партия обяви, че ще върне задължителната
Коментари Харесай

Ако торите спечелят изборите, ще върнат задължителната военна служба

Във Англия ръководещата Консервативна партия разгласи, че ще върне наложителната военна работа, в случай че завоюва изборите, съобщи БНР.

В изказване на партията се споделя, че 18-годишните ще имат избор или да се причислят към армията на цялостна работа за 12 месеца, или да бъдат доброволци един уикенд всеки месец, вършейки общественополезен труд.

Партията предлага Кралската комисия да обмисли детайлностите, само че по принцип възнамерява първите младежи да стартират работа през септември 2025 година. Очаква се разноските да възлязат на към 2,5 милиарда паунда годишно. Съгласно проектите, младежите могат да изберат постоянна работа във въоръжените сили или киберотбраната на Обединеното кралство, като научат повече за логистика, киберсигурност, доставки или цивилен отговорност.

Другата им опция е да бъдат доброволци един уикенд на месец - или 25 дни в годината - в тяхната общественост в организации като пожарната, полицията и националното опазване на здравето.

Премиерът Риши Сунак сподели, че има вяра, че връщането на наложителната работа в Обединеното кралство ще помогне за покачване на " националния дух ", който се прояви по време на пандемията. Премиерът съобщи, че Обединеното кралство е страхотна страна, само че генерации младежи не са имали опциите или опита, които заслужават, а в това време има сили, които се пробват да разделят общество в този все по-несигурен свят.

" Имам явен проект да се оправя с това и да осигуря нашето бъдеще. Ще внеса нов модел на Национална работа, с цел да основа споделено възприятие за цел измежду нашите младежи и за възобновление на възприятието на горделивост в нашата страна ", означи Сунак. Според него, този ход ще помогне на младежите " да придобият умения в действителния свят, да вършат нови неща и да способстват за своята общественост и страна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР