17 души, повечето полицаи, са загинали снощи при серия атаки

...
17 души, повечето полицаи, са загинали снощи при серия атаки
Коментари Харесай

17 са жертвите на терористичните атаки в Дагестан

17 души, множеството служители на реда, са починали нощес при серия офанзиви в южния съветски район Дагестан. Убити са и минимум петима от нападателите.При престрелката в черква в Махачкала е умрял и православен духовник.

Към момента никой не е поел отговорност за офанзивите в размирния регион в Северен Кавказ.

Почти едновременно бяха нападнати синагога и православна черква в Дербент, друга черква и полицейски пост в Махачкала - столица на република Дагестан. Второто нахлуване беше последвано от въоръжени стълкновения сред нападателите и силите на реда.

По информация на държавната организация ТАСС двама от нападателите са синове на ръководителя на Сергокалинския регион в Централен Дагестан. Той е бил арестуван.

Руското вътрешно министерството разгласи, че изходите от Махачкала са затворени и че нападателите, които към момента са на независимост, може към момента да се опитат да избягат от града.

Руските медии цитираха ръководителя на федерацията на еврейските общности в страната, който прикани хората да заобикалят да реагират " на провокациите ".

Министерството на външните работи на Израел заяви, че синагогата в Дербент е била опожарена до основи.

Нападението е осъществено три месеца откакто 145 души бяха убити при офанзива в концертна зала край Москва, за която пое отговорност " Ислямска страна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР