Изследователи от Йейлския университет са открили имунна характеристика при пациенти

...
Изследователи от Йейлския университет са открили имунна характеристика при пациенти
Коментари Харесай

Антитела в организма могат да блокират антивирусната защита срещу COVID-19

Изследователи от Йейлския университет са разкрили имунна характерност при пациенти с COVID-19 , която въздейства върху тежкия ход на инфекцията, написа БГНЕС.
Учените са открили, че огромен брой „ неверни “ антитела (автоантитела) в кръвта, ориентирани към органите, тъканите и самата имунна система, а не за битка с нахлуващия вирус, освен предизвика затруднения при инфектирани с COVID-19, само че и предизвиква дълготрайно и тежко боледуване. Експертите сравнявали имунните реакции при пациенти и неинфектирани хора и разкрили измежду някои от инфектираните доста анормални, които блокират антивирусната отбрана, унищожават потребните имунни кафези и нападат тялото в няколко направления : от мозъка, кръвоносните съдове и черния дроб до съединителната тъкан и стомашно-чревния тракт.
 Словенците свободни от ограниченията против COVID-19 единствено за осем дни Словенците свободни от ограниченията против COVID-19 единствено за осем дни
Словенското държавно управление реши доста да отслаби настоящите в страната карантинни ограничения, осведоми ТАСС. От 15-ти до 23-ти декември...
По-нататъшни проучвания демонстрират, че колкото повече " автоантитела " пациентът има в кръвта си, толкоз по-лошо понася инфекцията. Дори повече от тези антитела са открити при пациенти с COVID-19, в сравнение с при хора с автоимунното заболяване лупус. Конвенционалните антитела блокират вирусите, като се придържат към протеините на повърхността им , само че автоантителата имат неправилна форма, тъй че по простъпка се свързват с протеини, които са върху здравите човешки кафези, споделят учените.
Експертите също по този начин изясниха, че до момента в който известно количество автоантитела са участвали при някои пациенти преди инфекцията с COVID-19, други са се появявали с напредването на инфекцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР