Специалното издание на Бригада нов дом“ точно навръх Великден предложи

...
Специалното издание на Бригада нов дом“ точно навръх Великден предложи
Коментари Харесай

Чудо по Великден: „Бригада нов дом“ помогна на самотна майка и дъщеря й с ДЦП

Специалното издание на „ Бригада нов дом “ тъкмо точно на Великден предложи доста положителни страсти и ни подсети смисъла на огромния християнски празник – че постоянно би трябвало да вършим положително и да протягаме ръка към нуждаещите се. 

Главни герои в празничното предаване бяха Гергана и нейната 18-годишна щерка Виктория, която страда от детска церебрална парализа. Гергана е борбена жена, която сама гледа трите си деца, само че има вяра, че тестването й е обещано, тъй като може да се оправи с него.

„ Вики се роди със занижен тонус. Изписаха я след месец в кувьоз. Роди се едно доста малко създание. Много мъничко, само че и доста борбено. Дишаше си сама и оцеля “, изясни през сълзи Гергана. 

В началото не се схванало, че има някакъв проблем, само че на петия месец ядреномагнитен резонанс посочил, че Вики има церебрална парализа.

Когато разбрали за диагнозата, фамилията към момента било цялостен състав, само че две години по-късно Гергана се развела с мъжа си поради съществени несъгласия.

Животът ги завъртял и в последна сметка фамилията се озовало в Пловдив, където отворили свое магазинче за сувенири, като помещението им служело и за техен дом.

Мечтата на Гери е да изоставен Пловдив и да се върнат в дома на майка й, която живее сама в триетажна къща. Къщата е огромна, само че има потребност от главен ремонт, с цел да приюти Вики и майка й. 

И тъкмо тук се намесиха Мария Силвестър и момчетата от бригадата, които се наеха да създадат цялостен ремонт на къщата.

„ Имах вяра. По принцип с Вики имаме вяра в чудеса и те се случват “, съобщи Гергана, щом разбра, че са утвърдени са ремонт.

Преди да стартират комплицирания ремонт Мария Силвестър и момчетата от бригадата бяха почерпени с бисквитена торта от домакинята.

Вики пък бе сюрпризирана със специфична лечебна триколка, която ще й разреши да поддържа по този начин нужната физическа интензивност, откакто остарялата й триколка била открадната. Момичето се зарадва откровено на триколката, а майка й не сдържа сълзите си при изненадата.

„ Новото й колело ще й даде опция да не е подвластна от мен. Ще й даде независимост “, сподели майка й.

Друга огромна изненада, която спретнаха от екипа за Вики, я изпрати на небето от благополучие. Буквално. Вики хвърча с балон, която щастлива от прекарването съобщи: „ Това, че не мога да вървя, не значи, че не мога да полетя. “

Майсторите от бригадата пък в това време работеха интензивно върху ремонта, с цел да зарадват благото семейство. Голямото предизвикателство пред тях бе по какъв начин да създадат пространството в къщата по-голямо, с цел да може Вики да се придвижва по-лесно с количката си.

И те се оправиха за едвам 5 дни.

Когато пристигна сюблимният миг, в който фамилията трябваше да види новия си напълно ремонтиран дом, Вики съобщи: „ Ако можех да вървя, щях да подскоча от радост… “

След ремонта домът им бе много по-просторен, а също така тя се снабди и със своя лична стая – аранажирана по неин усет с лилави стени и обичаните й аниме герои.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР