Израелските военни призовават палестинците в южната част на Ивицата Газа

...
Израелските военни призовават палестинците в южната част на Ивицата Газа
Коментари Харесай

Израелската армия призовава за евакуация и от части на юг в Газа

Израелските военни приканват палестинците в южната част на Ивицата Газа да изоставен избрани региони към Хан Юнис. Заповедта за евакуация визира към половин дузина региони. Предупреждения ЦАХАЛ разгласява както в обществената мрежа X, по този начин и по израелските медии.

На палестинците се предлага да се укрият западно от града или по на юг към Рафах, на границата с Египет, написа Standard.

В неделя израелската войска продължи да бомбардира цели в линията Газа. През нощта изтребители и хеликоптери са атакували " терористични цели ", в това число тунели, командни центрове и оръжейни хранилища, оповестиха сутринта израелските военни. Освен това военен дрон, следен от сухопътните сили, е насочил и ликвидирал петима терористи от ислямистката организация " Хамас ".

Тази заран израелската войска удостовери, че в последното денонощие двама военнослужещи са починали в боевете в бранша Газа. Като от 31 октомври насам, когато стартира наземната интервенция на Израел в Газа са починали общи 72 военнослужещи.

Бригадите " Ал Касам " декларират, че са нанесли ракетен удар от Тел Авив. Военното крила само че " Хамас " направи особено изказване, в което Изат ал Ришк, член на политбюрото на " Хамас ", показва, че ракетите са били изстреляни от северната част на бранша Газа.

Действително през вчерашния ден вечерта израелската противовъздушна система " Железен щит " прехвана минимум 10 ракети над центъра на Тел Авив. Службата за незабавна помощ заяви, че в предградията един човек е потърпевш при обстрела вследствие на рухването на осколки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР