Израелската армия заяви тази вечер, че последните ѝ удари срещу

...
Израелската армия заяви тази вечер, че последните ѝ удари срещу
Коментари Харесай

Израел уточни, че не е нанасял удари в Газа след влизане в сила на примирието

Израелската войска съобщи довечера, че последните ѝ удари против организацията " Ислямски джихад " в Газа са били нанесени няколко минути преди влизането в действие на примирието , опровергавайки предходни изказвания, заяви Франс прес.

Първоначално заяви, че нанася удари по позиции на палестинската въоръжена група няколко минути след прекратяването на военните дейности, което влезе в действие в 23:30 ч. локално време (20:30 ч. по Гринуич), по силата на съглашение, контрактувано благодарение на Египет. Но във второ изказване за медиите известието беше поправено, като израелските въоръжени сили прецизираха, че са направили ударите " в 23:25 ч. " локално време (20:25 ч. по Гринуич).



" Това беше последният удар на армията преди прекратяването на огъня, планувано за 23:30 ч. ", съгласно прессъобщението.

" Ислямски джихад " от своя страна съобщи, че " ще прекрати враждебните дейности " от този миг, само че предизвести, че си резервира " правото да отговори на всяка следваща експанзия ".

44 палестинци са починали при ударите от петък насам, в това число 15 деца, съгласно изказване на Министерството на здравеопазването в Газа. Ислямският джихад отговори с изстрелване на ракети против Израел, по-голямата част от които бяха прихванати.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР