Израел проведе операция на специалните сили, която освободи двама израелски

...
Израел проведе операция на специалните сили, която освободи двама израелски
Коментари Харесай

Израел освободи двама заложници в Рафах

Израел организира интервенция на специфичните сили, която освободи двама израелски заложници в Рафах на фона на въздушни удари рано в понеделник, които съгласно локалните здравни чиновници са умъртвили 37 души и ранили десетки в южния град на линията Газа, предава Ройтерс.

Съвместна интервенция на Израелските отбранителни сили (IDF), локалната работа за сигурност на Израел Шин Бет и Специалното полицейско звено в Рафах освободи Фернандо Саймън Марман, на 60 година, и Луис Хеър, на 70 година, заяви израелската войска.

Двамата мъже са били отвлечени от Хамас от кибуца Нир Ицхак на 7 октомври, споделиха военните.

" Това беше доста комплицирана интервенция ", сподели израелският боен представител подполковник Ричард Хехт. " Работихме дълго време по тази интервенция. Чакахме подобаващите условия. "

Заложниците са били държани на втория етаж на постройка, която е била пробита с избухлив заряд по време на нападението, при което е имало замяна на натоварен огън с близките здания, сподели Хехт.

" Много съм благополучен да оповестя, че тази нощ двама освободени заложници се приземиха тук, в медицинския център в Шеба, най-голямата болница в Израел ", сподели проф. Арнон Афек, шеф на общата болница в Шеба. " Те бяха признати в нашето незабавно поделение и бяха осъществени първични прегледи от нашия незабавен личен състав и те са в устойчиво положение и за тях се поставят грижи. "

Израелските военни споделиха, че въздушният удар против Рафах е съвпаднал с нападението, с цел да се разреши на силите им да бъдат изтеглени .

Въздушните удари провокираха суматоха в Рафах, защото доста хора спяха, когато стартира бомбардировката, споделиха поданици, с които Ройтерс се свърза посредством приложение за чат. Някои се опасяваха, че Израел е почнал наземната си атака към Рафах.

Израелски самолети, танкове и кораби са взели участие в ударите, като съгласно жителите са били ударени две джамии и няколко къщи.

Хамас съобщи в изказване, че офанзивата против Рафах е продължение на " геноцидна война " и опити за наложително разселване, които Израел води против палестинския народ.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, че Израел не би трябвало да стартира военна интервенция в Рафа, които се укриват там, заяви Белият дом.

Хуманитарните организации споделят, че Това е последното релативно безвредно място в анклава, унищожен от военната атака на Израел.

Байдън и Нетаняху разговаряха към 45 минути, дни откакто американският водач сподели, че военният отговор на Израел в линията Газа е бил " прекален " и изрази сериозна угриженост по отношение на възходящия брой цивилни жертви в палестинския анклав.

Офисът на Нетаняху съобщи, че е и заличаване на четири батальона на Хамас, които съгласно тях са ситуирани там.

Екстремистите на Хамас убиха 1200 души в Южен Израел и отвлякоха минимум 250 при нахлуването си на 7 октомври , съгласно израелски данни. Израел отговори с военно нахлуване против линията Газа, което умъртви повече от 28 000 палестинци , съгласно ръководеното от Хамас здравно министерство.

Нетаняху сподели в изявление, излъчено в неделя, че " задоволително " от останалите 132 израелски заложници, арестувани в Газа, са живи, с цел да оправдаят войната на Израел в района.

Управляваната от Хамас телевизия Aqsa в неделя цитира почитан водач на Хамас, който споделя, че.

Египет предизвести в неделя за " ужасни последствия " от евентуално израелско военно нахлуване против Рафах, който се намира покрай неговата граница.

" Египет прикани за нуждата от сливане на всички интернационалните и районни старания за попречване на нападението против палестинския град Рафах ", добави външното министерство в изказване.
 Израел си желае заложниците от
Израел си желае заложниците от " Хамас ", само че не непременно

Нетаняху отхвърля да приключи войната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР