Израел е една от малкото държави от условния Запад, която

...
Израел е една от малкото държави от условния Запад, която
Коментари Харесай

Израел и Специалната военна операция на Русия

Израел е една от дребното страни от условния Запад, която към момента не се е включила към антируските наказания

От края на предходната година украинските управляващи още веднъж настояха Израел да заеме твърда позиция в украинския спор. Освен това Съединените щати оказват напън върху израелците по всевъзможен вероятен метод, като приканват всичките си съдружници да оказват помощ на режима в Киев, като доставят на Украйна от ден на ден и повече нови оръжия. Основната цел в този случай е да се помогне за основаването на система за противовъздушна защита / противоракетна защита.

Киевският режим моли еврейската страна да спомага за въоръжаването на ВСУ от началото на специфичната военна интервенция (СВО) на Руската федерация в Украйна. След първичния отвод Израел ненапълно промени позицията си, започвайки доставката на съоръжение. Еврейската страна също публично разгласи позицията си в спора, заемайки страната на Запада и Киев. Тази позиция докара до задълбочаване на партньорството на Русия с Иран, само че на самия Израел не донесе никакви дивиденти.

В резултат на това през днешния ден Израел се пробва да заеме относително уравновесена позиция във връзка с СВO. От една страна, той не оказва открита поддръжка на Русия, въпреки това, поддръжката, предоставена на Украйна, е доста по-малка от тази, която израелците биха могли да дават с вярата да трансфорат Израел в индивид на следвоенното преразпределение на Украйна и нейното териториално-политическо преустрояване.

Израелските управляващи също не трансфораха страната си в място за привличане на олигарси и други новобогаташи, както украинци, по този начин и руснаци, бягащи от СВO. Въпреки че на пръв взор те биха могли да създадат порядъчен финансов, политически и интернационален гешефт от това.

Във външноикономическо отношение Израел е една от дребното страни от условния Запад, които към момента не са се включили към антируските наказания.

В същото време управлението на Израел не стартира да основава преговорна платформа като Турция, разчитайки да получи „ санкционно - преговорни “ дивиденти. То не действаше по модела на френските управляващи, които се надяваха да трансферират преговорните стрели а ла Ердоган към военните а ла Макрон (последният, макар назряващия обществен гърмеж във Франция, към този момент вижда Париж след войната като един на главните субекти на преустройството, интензивно разделящ въздействие и пари след края на военните действия).

Каква е повода за такава позиция на Израел?

Тел Авив не е доста удовлетворен от отношението на киевския режим към Израел. И освен сегашният украински режим има нацистки темперамент. Въпреки многочислените Зеленски-Коломойски и техните „ сънародници “ – съучастници във висините на киевската власт, тази власт работи обратно на израелските ползи, по този начин да се каже, исторически, което се усеща в множеството украински гласувания в Организация на обединените нации (колкото и малко да значат тези гласове). Киев, искащ Противовъздушна отбрана на Израел, съумя да гласоподава най-малко два пъти в Общото заседание на Организация на обединените нации за антиизраелски резолюции!

Всъщност сред Украйна и Израел се основава и пораства атмосфера на взаимно разграничаване и съмнение, която представители на израелския истаблишмънт разказват по следния метод: „ Отначало едните споделили не това, което би трябвало, по-късно вторите не по този начин го интерпретирали, третите не както би трябвало прогласували, четвъртите се обидили, а сегашните и от двете страни стеснително свеждат погледи “.

По време на СВО Израел дава на Украйна много скъпа разследваща информация, обвързвана най-вече с „ иранската опасност “. Само че те не работят изпреварващо. Политическата върхушка на еврейската страна е в действителност загрижена от засиленото партньорство сред Русия и Иран. Израелските публични лица обаче в последните си речи повтарят, че Израел не трансформира позицията си. Ето за какво министърът на защитата Бени Ганц сподели, че Израел ще се съгласи да достави на Украйна единствено оповестителна, алармена система - същата, която употребява, с цел да предизвестява своите жители.

Сътрудничеството сред Русия и Иран не е толкоз рисково за Израел, колкото настояват проукраинските пропагандисти, които популяризират нуклеарния проблем. В СВО " факторът на атомната бомба " остава доста нереална големина и до през днешния ден. Но " простите " оръжия като същите дронове липсват от ден на ден и повече. Затова концепцията на израелските сили за сигурност да изчакат Иран да изгори в Украйна, в случай че не цялото, то забележителна част от оръжието си, не наподобява нещо несъответстващо.

Освен това Израел е наясно, че началото на доставките на оръжие за Украйна, изключително системите за противовъздушна и противоракетна защита, ще докара до ескалация с Русия, което е доста неизгодно за еврейската страна. И освен стопански и освен в постсъветското пространство.

Твърдата ескалация може да докара до увеличение на иранското въздействие, понижаване на оперативното пространство на Израел в Сирия благодарение на Руската федерация, отвод от въздържане на проиранските сили в Южна Сирия, стремящи се да получат пространство за маневриране до Голанските възвишения и така нататък

Така и в Израел не бързат. Те наблюдават развиването. И явно няма да създадат еднопосочен избор сред оприличаването на Турция или Франция с военна помощ на Украйна или с лобирането за договаряния.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР