Днес мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам. Празникът тази година се отбелязва

...
Днес мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам. Празникът тази година се отбелязва
Коментари Харесай

Какво пожелаха политиците за Курбан Байрам?

Днес мюсюлманите означават Курбан Байрам. Празникът тази година се отбелязва сред 16-19 юни, чества се в продължение на четири дни. Мюсюлманският календар следва лунните цикли и по тази причина празникът няма непрекъсната дата и всяка година се измества напред с 10 дни по отношение на миналата.



фотография: Българска телеграфна агенция

Председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски насочи привет към мюсюлманската общественост.

" Честитя ви този огромен празник и ви искам здраве, берекет и разцвет във всички инициативи. В тези дни, които символизират помиряването и опрощението, искам мир и съгласие на всички вас и вашите фамилии. Честит Курбан Байрам! ", добавя Пеевски.



Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общественост в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си президентът акцентира, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват моралните устои на нацията ни, оповестиха от прессекретариата на президента.

Кметът на София Васил Терзиев също поздрави мюсюлманската общественост в България по случай празника Курбан байрам.Той им пожела здраве и благоденствие.

" Нека домовете ви бъдат изпълнени с топлота и наслада ", сподели още Васил Терзиев.

По думите му за мюсюлманите този ден е знак на обединяването, шерването и опрощението. Кметът на София изрази разбиране, че дружно можем да продължим да построяваме по-добро общество, изпълнено с почитание, обич, мир и съгласие.



Бойко Борисов поздрави за празника по този начин:

" Честит Курбан байрам на всички другари мюсюлмани! И както учи празникът - дано да продължим всички в България да си оказваме помощ и да живеем в съгласие, без значение от каква вяра и етнос сме ".



И Димитър Главчев се включи в поздравленията със своя обява във Facebook:

" Поздравявам българските мюсюлмани по случай огромния празник Курбан Байрам и насочвам пожелания за здраве и благоденствие. Нека милосърдието, опрощението и взаимната поддръжка, които съпътстват празника, да подхранват всеки ден разбирателството и толерантността, с които България е за образец ".



Кирил Петков също насочи обръщение в обществената мрежа.

" По време на акцията срещнах доста нови другари в Одрин, Бурса и Истанбул. И на тях, и на всички мюсюлмани, които живеят в България поисквам Честит Курбан Байрам! Нека празникът донесе благополучие, наслада и топлота в домовете ви ".




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР