Изненадайте близките си с тази страхотна великденска кошница! Великденската кошница

...
Изненадайте близките си с тази страхотна великденска кошница! Великденската кошница
Коментари Харесай

Изненадайте близките си с тази страхотна великденска кошница!

Изненадайте околните си с тази страхотна великденска кошница!

Великденската кошница от дълго време се е трансформирала в неразделна част от празника.

Ако ви харесва подготовката за Великден, колкото и самия празник, пробвайте се да си изпечете великденска кошница. Такъв артикул може да се сложи на празничната маса или да се подари на родственици.

За да бъде здрава кошницата, ще я изпечем от тесто с квас. Сладкото тесто не е уместно за тази цел.

Необходими съставки:
450 гр. брашно
270 мл. вода
2 яйца
2 ч. л. растително масло
1 ч. л. суха квас
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

Приготвяне:
Вземете дълбока купа, налейте малко топла вода и разтворете в нея захар и сол.

Добавете едно яйце, растителното масло и брашното, смесено с маята.

Замесете тестото. Месете, до момента в който стартира елементарно да се отлепва от страните на купата.

Покрийте тестото с фолио или забрадка и го поставете на топло място, до момента в който усили 3-4 пъти размера си. Това може да отнеме от 30 до 40 минути.

Поръсете брашно върху работната повърхнина, поставете готовото тесто върху нея. Разделете тестото на четири елементи. Оставете две, а от останалите два разточете на правоъгълна кора с дебелина към 5 мм. Нарежете тестото на ленти с ширина 1 см.

Вземете дребна термоустойчива купа – това ще бъде нашата форма. Покрийте я с фолио. Поставете готовите ленти по цялата повърхнина на купата, както е показано на фотографията.

Вземете половината от останалото тесто. Разточете го на същата дебелина и го нарежете по същия метод на линии. Втъквайте ги хоризонтално на лентите, които към този момент са сложени върху купата. Последователно ги преминавайте над и под отвесните линии. На мястото, където отвесните линии се пресичат, се образува пълен пласт тесто. Притиснете с чаша, с цел да оформите дъното на кошницата.

Изрежете непотребното тесто.

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте великденската кошница с забрадка и я оставете да престои 15 минути. Разбийте яйцето леко и намажете с четка цялата повърхнина на кошницата.

Поставете кошницата във фурната и печете, до подготвеност. Ще отнеме към 25 минути.

Отстранете готовата кошница от тесто от купата и я оставете да изстине.

Сега е належащо да извършите дръжката, горната и долната част на кошницата. Купата още веднъж увийте с фолиото. Разточете останалото тесто, нарежете го на девет линии. Изплетете три плитки. Поставете ги, както е показано на фотографията.

Изпечете ги, като не забравяте да ги намажете с яйце! Когато всички елементи на кошницата се охладят, прикрепете ги дружно с клечки за зъби.

Великденската ви кошница е подготвена. Ако желаете, украсете кошницата с панделки, цветя и сложете дребен сладкиш в нея или боядисани яйца.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР