Излезе класацията на най-богатите руснаци. Според нея собственикът на Норилски

...
Излезе класацията на най-богатите руснаци. Според нея собственикът на Норилски
Коментари Харесай

Олигарсите в Москва ясни. Но коя е най-богатата рускиня

Излезе класацията на най-богатите руснаци. Според нея притежателят на „ Норилски никел ” Владимир Потанин, който при започване на годината сложи исторически връх по благосъстояние от над 30 милиарда $, трайно е оглавил златната ранглиста и дефинитивно е изместил от върха Алексей Мордашов, ръководител на Съвета на шефовете на “Северстал ”. В последните месеци двамата близки до Владимир Путин предприемачи се състезаваха за първото място по благосъстояние в Русия.

Състоянието на Потанин възлиза на 32 милиарда $. В същото време от началото на 2021 година той е изгубил 622 милиона $ и е спечелил малко над два милиарда, написа съветският вестник “Московский Комсомолец “. Класацията включва още Леонид Михелсон, Вагит Алекперов, Роман Абрамович и Генадий Тимченко.

Ако има изненада в нея, то тя се споделя Владимир Лисин. Според Bloomberg Billionaires Index (BBI) той е на второ място измежду най-богатите руснаците, оставяйки мордашов трети. Състоянието на лисин се прави оценка на 28,4 милиарда $. Той е ръководител на съвета на шефовете и главен акционер на групата НЛМК. Тя е най-големият производител на стомана в Русия. Производствените активи се намират в Русия, Европа и Съединени американски щати. През 2019 година групата е произвела 12 млн. тона стомана, което е  18% от цялото произвеждане в Русия.

Но максимален интерес в класацията провокира жена - Татяна Бакалчук, е един до друг с олигарсите в листата на най-богатите руснаци.

Основателката на онлайн магазина „ Wildberries “ Татяна Бакалчук оглави листата на най-богатите дами в Русия още преди година. Руското издание на „ Форбс “ изчисли  положението ѝ на 1,4 милиарда $. Така досегашната лидерка в класацията Елена Батурина ($1,2 млрд.) остана втора.

През 2019 година оборотът на „ Wildberries “ – най-големият интернет магазин в страната, се е нараснал с 88% до 223,5 милиарда рубли (3,25 милиарда евро).

За първи път Бакалчук (44 г.) влезе в листата с най-богатите хора в Русия през 2018 година със положение от 600 млн. $. Година по-късно то се удвои и тя зае второ място след Елена Батурина. Сега Бакалчук трайно детронира Батурина. От началото на 2021 година тя е спечелила 443 милиона $. И през днешния ден  състоянието й се прави оценка на 9,53 милиарда.

Общото положение на милиардерите от Русия през първите четири месеца на 2021 е повишено с 27,94 милиарда $.

Най-значително нарастване на приходите се следи при Алексей Мордашов (5,19 милиарда). Най-сериозната загуба на приходи се отбелязва при Алишер Усманов, който е загуби 720 милиона $ и положението му възлиза 20,4 милиарда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР