Изкуствоведи са определили точното място, изобразено в последната картина на

...
Изкуствоведи са определили точното място, изобразено в последната картина на
Коментари Харесай

Откриха дърво, рисувано от Ван Гог часове преди смъртта му

Изкуствоведи са определили точното място, изобразено в последната картина на художника Винсент ван Гог „ Дървесни корени “, съобщи БГНЕС, цитирайки в. „ Гардиън ”. 
Приликата на работата от 1890 година с същински пейзаж покрай френския град Овер–сюр-Оаз е видяна благодарение на пощенска картичка от началото на 20 век. Ваутър ван дер Вейн, откривател от Института на Ван Гог първи вижда приликата на пейзажа от картичката с последното произведение на художника. 
След като съпоставиха картичката с покрайнините на Овер-сюр-Оаз и самата картина, откриватели (включително дендрологът Берт Мас, който е профилиран в историческата ботаника) стигнаха до извода, че са съумели да дефинират кой рид и дървета са изобразени. 
Според тях те са ситуирани на 150 метра от хотел „ Auberge Ravoux ”, в този момент прочут като „ Къщата на Ван Гог ”. Любопитно е, че дървото, изобразено на картината, е към момента живо 130 години след гибелта на Ван Гог, отбелязва още организацията. 
Изследователите считат, че картината " Дървесни корени ” е рисувана няколко часа преди гибелта на художника. „ Съотношението на светлина и сянка в картината демонстрира, че художникът за финален път е докоснал платното с четката си в късния следобяд, което дава повече информация за трагичния ден, приключил със самоубийството му “, съобщи Ван дер Вейн, представен от БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР